61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER

Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğüne Bakanlık İsmail Kansız’ın atama yazısını gönderdi.

KANSIZ YASAL YOLLARA GİTTİ
20 Nisan 2016 tarihinde bir gerekçe gösterilmeksizin Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü görevinden Bakanlık kararı ile alınan İsmail Kansız uzun süre bir göreve atanmamıştı.
İl Müdürlüğü’nden alınması nedeni ile de yasal haklarını kullanmıştı.

AYVAZOĞLU GETİRİLMİŞTİ

İsmail Kansız’ın yerine ise 5 ay sonra Eylül 2016’da Ortahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevinden Ali Ayvazoğlu getirilmişti.
Görevden alınan İsmail Kansız açtığı davayı kazanınca Bakanlığın İsmail Kansız’ı ne zaman Trabzon İl Müdürü olarak atayacağı merak konusu olmuştu.
Bugün flaş bir gelişme yaşandı.

VALİLİĞE ATANMA YAZISI GELDİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Valiliğine gönderdiği yazı ile Trabzon Kültür Turizm İl Müdürlüğü’ne İsmail Kansız’ın asaleten atanmasını istedi.
Trabzon Valiliği’ de yazıyı Kültür Turizm İl Müdürlüğüne havale etti.

İKİSİ DE MÜDÜR MAAŞ YERLERİ FARKLI
Fakat konu ile ilgili resmi makamlar net bir açıklama yapmazken iddialara göre yine bugün Bakanlık “müdürlük ataması” yazısı ile aynı anda birde “Valilik görevlendirme” yazısı gönderdi.  Bu yazıda da İsmail Kansız’ın Trabzon Valiliği’nde görevlendirildiği yazıyor. Fakat bu görevlendirme asaleten il Müdürü olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu atamayla Trabzon İl Müdürü asaleten İsmail Kansız iken , ve il müdürlüğü maaşını da İsmail Kansız alacakken görevi icra edecek kişi yine Ortahisar Belediyesi’nden görevlendirilen ve maaşını Ortahisar Beldiyesi’nden alan  Ali Ayvazoğlu olacak. 

İMZA YETKİSİ
Şimdi ise, asaleten Müdür Kansız iken mevcut yasalara göre makama vekalet edememesine rağmen görevlendiren Ali Ayvazoğlu’nun imza yetkisi olup olmadığı tartışılacak.