Türkiye'de ilk kez bir ilçeye kurulan müdürlükle birlikte bölgede kırsal tarım ve hayvancılığına yarar sağlayacak bir çok projenin yanı sıra su ürünleri yetiştiriciliği açısından farklı bir bakış açısı ortaya çıkacak.
Konuyla ile ilgili açıklamada bulunan Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu şu açıklamalara yer verdi;
Akçaabat Ziraat Odası olarak Akçaabat Belediyesinin kurmuş olduğu Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 'nden dolayı belediye başkanımız Şefik Türkmen'e çok teşekkür ediyoruz. 

Yerel tarım ve hayvancılık işletmelerinin modern proje, eğitim ve sürdürülebilirliğinin sağlanması adına önemli bir başlangıç olmuştur. Ziraat Odası ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün işbirliği ilçemizde çok güzel projelerin hayata geçirilmesine imkan tanıyacaktır. Bilinçli  modern tarım ve hayvancılığın alt yapısını oluşturması için ortak proje çalışmaları adına da isabetli olmuştur.
Bölgemizde bir ilk olarak ilçe belediyemizin böyle bir müdürlük kurması Akçaabat Ziraat Odamız adına son derece sevindiricidir. Bölge illerimiz ve ilimiz için öncülük olduğu kanaatindeyiz. 
Tecrübe ve bilgi birikimi ile bölgemizin ve ülkemizde başarılı çalışmaları bilinen Trabzon Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkan'ı Sebahattin Yazıcı'nın Tarımsal Hizmetler Müdürü olarak atanmasını da son derece sevindiricidir.
Bölgenin kırsal tarım ve hayvancılığını iyi bilen ve bölgemiz ve ülkemizde birçok projenin hayata geçirilmesinde katkıları olan Yazıcı 'nın da bu görevi layıkıyla yapacağına inancımız tamdır.
Ayrıca çok tecrübeli olan su ürünleri  mühendisi Cengiz Erol'un teknik eleman olarak müdürlük bünyesinde olması bölgemizde su ürünleri yetiştiriciliği açısından da farklı bir bakış açısı geliştireceğine inanıyoruz.
Hepimiz adına hayırlı olmasını temenni ederiz