Bütün teşkilat mensuplarına seçimlerde gösterdikleri çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileten Başkan Genç, mevcut belediye başkanları arasında Türkiye genelinde oyları artıran ikinci belediye olduklarını söyledi. 
Başkan Genç, "Bu seçimin hedefi olan tevazuyla, samimiyetle ve gayretle bu işe gönlünü vererek, Trabzon'umuzda ve Ortahisar'ımızda çok çok başarılı bir neticeye imza atan bu güzide kadroya yürekten çok teşekkür ediyorum. Bizim seçim konusunda tecrübeli, ne yaptığını ve ne yapacağını bilen bir kadromuz var. O nedenle bu özgüvenle beraber seçime girdik. O nedenle bu teşkilatımızın gücünü arkamızda her zaman olduğu gibi bu seçime de  hissederek girdik. Ve Türkiye'de de derece yaparak o sandıktan çıktık. Bu emeğin sahibi sizlersiniz. Hepinizi yürekten kutluyorum." dedi.  

18 BİN SEÇMEN TAŞINDI 

Bütün uyarılara rağmen Ortahisar'dan 18 bin seçmenin muhtarlık seçimleri için köylere gittiğini ve bu seçmenlerin en az 13 binin AK Parti'ye oy vereceğini belirten Başkan Genç, şöyle konuştu: "Hedefimiz 2019'da 19'du. Ama yine de Trabzon'umuzda  AK Partimiz Cumhur İttifakı olarak %64.61 oyla Murat Zorluoğlu Bey'i Büyükşehir Belediye Başkanı yaparak il bazında Türkiye beşincisi unvanı aldık. Bunun yanı sıra 59.05 oyla 2014 yerel seçimlerine nazaran % 8 oy artırarak mevcut belediye başkanları arasında Türkiye genelinde yüz binin üzerinde ikinci belediye olmamız bizim için gurur vesilesidir. Bu emeğin sahibi sizleri ve sandık kurulu görevlilerimizi bir kez daha kutluyorum. Eğer 18 bin seçmenimiz köylere gitmeseydi ki, bunun en az 13 bini AK Parti'ye oy veren seçmendi, onları da eklediğimiz zaman bizim reel hedefimiz 120 bin oy kazanmaktı. Bütün bunlara rağmen oy artırma itibarıyla derece yapmamız bu teşkilatın emeğidir. Ben de bu teşkilatın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum." 

BAŞKAN YARDIMCILARIM GENÇLİK KOLLARINDAN 

Gençlik Kollarına büyük önem verdiğini ve başkan yardımcılarını gençlik kolları üyeleri arasından atadığını belirten Başkan Genç, "Bizim için güzel olan, asıl olan Cumhurbaşkanımız gibi bir liderin arkasında bu davada fert olmaktır. Şu anda yeni atadığımı başkan yardımcılarım hepsi bu teşkilattan gençlik kollarından gelmiştir. Önce teşkilat sonra icraat anlayışını da
görevimize yansıtan bir hizmet yolculuğundayız. Daha önce şöyle demiştim, ne kadar güçlü çıkarsak Ankara'da ben sizler adına, şehrimiz adına çok daha elim güçlü olur demiştim. Şimdi halkımıza anlattığımız hizmetlerimizi hayata geçirmek için Ankara'ya gideceğim. Dört tane bakanımız var. Onlara şöyle diyeceğim, 'Ben oy artırmada Türkiye ikincisi olan bir belediye başkanı olarak geldim.' Söz verdiğimiz ne varsa çok kıymetli büyükşehir belediye başkanımızla birlikte yeni dönemde yeni yönetim anlayışıyla beraber  bunları hayata geçireceğiz. O nedenle bizim bazı projelerimiz Büyükşehir'in kitapçığında onların bazı projeleri de bizim kitapçığımızda yer aldı. Büyükşehir belediye başkanımız, teşkilatlarımızla ve meclis üyelerimizle birlikte bir ve beraber olarak hayata geçireceğiz." diye konuştu. 

HER ŞEYİ GENÇLİĞE BORÇLUYUZ

Yeni dönemde birlik ve beraberlik ruhuyla Ortahisar'a hizmet edeceklerini belirten Başkan Genç, "Ben belediye başkanınız olarak hiçbir zaman sokakta ve caddelerde yüzünüzü öne eğdirecek bir şey yapmadım. Olsa zaten çıkardı. Yeni dönemde de aynı anlayışla birlik ve beraberlik ruhuyla bu kutlu davanın hizmetkarı olarak Cumhurbaşkanımızın önderliğinde şehrimizle aynı anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz.  Ben bir kez daha bu başarının mimarı olan ilçe başkanımız Temel Altunbaş Bey'e teşekkürlerimi iletiyorum. Bütün teşkilat mensuplarımıza yöneticilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Kapı kapı dolaşarak, köy köy dolaşarak bizim broşürümüzü partimizin bilgisini ve belgesini dağıtan emektar kadın kollarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Biz her şeyi gençliğe borçluyuz. Gençlik kollarımıza borçluyuz. Gençlik kollarımızı da yürükten tebrik ediyorum. Hepinize bir kez daha en kalbi duygularımı iletiyorum." sözlerine yer verdi.