Trabzon’da Yılın Kalfası seçildikten sonra Ticaret Bakanlığı’ndaki kurul tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye’de 2019 Yılının Kalfası ödülüne layık görülen keşan dokumacısı Ayşe Saka ödülünü aldı. Kırşehir’de 21 Eylül’de düzenlenen 32’nci Ahilik Haftası ve 55’inci Esnaf Bayramı kutlamalarına TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, oda başkanları ve diğer ilgililer katıldı.

Konuşmaların ardından Türkiye’de 2019 Yılının Kalfası seçilen Ayşe Saka’ya ödülü TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile TESK Başkanı Bendevi Palandöken tarafından verildi.

TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon esnaf ve sanatkârları olarak gururlu bir gün yaşadıklarını belirterek, “2016 yılında Emine Coşkuner, 2017 yılında ise kayık ustası Ali Saraç büyüklerimiz Türkiye’de Yılın Ahisi seçilerek bizleri gururlandırmıştı. 2019 yılında da Çarşıbaşı’nda keşan dokumacılığı yapan ve eşiyle birlikte bir işletmesi bulunan Ayşe Saka kardeşimiz Türkiye’de Yılın Kalfası seçildi ve bizlere büyük bir gurur daha yaşattı” diye konuştu.

Türkiye’de 2019 Yılının Kalfası seçilen Ayşe Saka ise “Yüzyıllardır ilçemizde dokunan keşanı gelecek kuşaklara aktarmak için çaba sarf ediyoruz. Bu çabalarımızın böyle güzide bir ödülle taçlandırılması bize büyük heyecan ve azim verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.