2011 yılında sivil havacılığa açılan Cengiz Topel Havaalanı aradan geçen 6 yıl içerisinde 2 defa kapatıldı.

AK Parti'nin bir dönem destek verdiği havaalanı son dönemlerde yalnız başına kaldı. Bir dönem Ankara aktarmalı Türkiye’nin dört bir yanına uçuş yapılan havaalanında artık uçaklar sadece Trabzon için kalkıyor. Yetkililerin terk ettiği, tek başına sadece Trabzon seferleriyle ayakta durmaya çalışan havaalanının 2019 haziran ayı istatistikleri yayınladı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne göre haziran ayında Cengiz Topel’i 46’sı yurtdışı olmak üzere toplam 544 uçak kullandı.

RAKAMLAR ORTADA

Bir önceki yılın aynı ayına göre 215 daha az uçağın iniş yaptığı Cengiz Topel’de taşınan toplam yolcu sayısı da düştü. 2018 yılının haziran ayında 26 bin 557 yolcunun taşındığı havaalanından bu yıl 22 bin 852 kişi yolculuk yaptı. Havaalanını bir ay içerisinde binlerce yolcu kullanırken haziran ayında pek çok ticari ve kargo uçağı da burayı kullandı. Nisan ayında 253 kargo uçağını ağırlayan ve kentimizden yurt içi ve yurtdışına pek çok ürün sevkiyatı yapılmasına vesile olan Cengiz Topel’e bir an önce el atılmalı.

HER UÇAK İNEBİLİYOR

Haziran ayında 46’sı yurtdışı olmak üzere toplam 544 uçuşun yapıldığı havaalanını Kocaelililer maalesef sadece Trabzon’a gidip gelmek için kullanabiliyor. Cengiz Topel’de özel turizm firmaları yurtdışına, hac ve umreye gitmek isteyen vatandaşlar için Suudi Arabistan’a uçak kaldırıyor. Her tür uçağın kullanabildiği havalimanımız neden hala sadece Trabzon’a uçuş kullanılıyor, neden bir ticari altyapı çalışması yapılmıyor merak konusu.  (Kocaeli Barış Gazetesi)