Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ile Suudi Arabistan'ın Riyad, Cidde, Damman ve Kuveyt illerinden gelen 24 turizm acentesi ve firma temsilcisi ile birlikte toplam 33 kişiden oluşan heyet bölgemize gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret ettiler.
 
Gelen heyetle valilikte bir toplantı yapan Vali Öz, son yıllarda Türkiye ile körfez ülkeleri arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde gelişme kaydettiğini ifade ederek, "Öncelikle Trabzon'a hoş geldiniz. Son yıllarda Türkiye, Suudi Arabistan ve diğer körfez ülkeleri arasındaki ilişkiler hızlı bir gelişme gösteriyor. Bu gelişmelerde Trabzon'un bir ayrıcalığı var. Hem kültür, hem de doğal güzellik ve tarihi doku olarak var olan benzerlikler bu ilişkileri daha da güçlü kılıyor. Trabzon'un özellikle Arap dünyasından gelen ziyaretçilerimiz için hem turizm, hem de yatırım anlamında bakir ve potansiyel alanların olduğunu söyleyebiliriz. Körfez ülkelerinden ilimize 50-100 bin ile başlayan ziyaretçi sayımız bu yıl 400 bini aşmış durumdadır. Bu rakamın milyonları bulmasını hedefliyoruz. Trabzon, Doğu Karadeniz illeriyle birlikte 3-4 milyon ziyaretçiye rahatlıkla hizmet verebilecek potansiyele sahiptir. Bir taraftan yatırım konusundaki potansiyelimizi hep birlikte daha ileriye taşımayı hedeflerken, bir taraftan da bölgemizden ilimize direkt uçuşlar (charter) seferleriyle de taşıma ve ulaşım imkanlarını geliştirmeyi planlıyoruz. Suudi Arabistan'ın 4 şehrine direkt uçuşlarımız var. Karşılıklı görüşmelerle bu sayıyı arttıracağız.
 
Turizmin gelişmesi için altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. İlimizi ziyaret edecek misafirlerimizin hayatını kolaylaştıracak danışma hizmetleri, ulaşım ve yön tabelaları gibi konularda her türlü tedbirleri alıyoruz. Sizlerin bu bölgeye daha fazla gelmenizi ve buradaki firmalarımızla işbirliği yapmanız bu süreci hızlandıracaktır" dedi.
 
Suudlu firma temsilcileri de "Doğasıyla kültürel değerleriyle adından söz ettiren Trabzon'da iki gündür gezi yapma imkanımız oldu. Bu süre içerisinde sektör temsilcileriyle de buluşarak karşılıklı görüşmeler yaptık. İlişkilerimizin gelişmesi için hep birlikte çalışacağız" dediler.
 
Karşılıklı görüşmede ayrıca, Arap turistlerin bölgede karşılaştığı sorunlar, almak istedikleri hizmetler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.