2002 yılında kurulan ve vefat ettiği 2014'e kadar başkanlığını Ali Osman Ulusoy'un yaptığı Türkiye-İran İş Konseyi'ne ara dönemde Rıza Eser başkanlık yapmıştı.

Dış Ekomik İlişkiler Kurulu'na bağlı konseylerin seçimleri gerçekleştirildi. 

Türkiye-İran İş Konseyinin İstanbul'da yapılan genel kurul toplantısında önce 11 kişilik yönetim kurulu 4 yıllığına seçildi. 
Yönetim Kurulu'nda gerçekleştirilen seçimlerde ise daha öncesi yönetim kurulunda üye olarak da görev almış Bilgin Aygün  başkanlığa getirildi. 
Yönetim Kurulu'nda Ali Osman Ulusoy'un kızı ve Ulusoy Şirketler Topluluğu'nun başındaki isim Hülya Ulusoy'da başkan yardımcısı olarak yer aldı. Diğer başkan yardımcılığına Ayhan Fidan'ın getirildiği yönetim kurulunda, Fatih Yücelik, İrfan Güvendik, Özgür Varlık, Mehmet Emin Değer, Adil Pelister, Sadık Ayhan Saruhan, Osman Aksoy ve Emin Taha da         üye olarak yer aldılar.

-İran ile üçüncü ülkelerde işbirliği yapmalıyız

Bilgin Aygül, Irak ve Suriye İş Konsey'lerinde de yönetim kurulunda yer aldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"İran ile olan ilişkilerimizi son günlerdeki gelişmelere, özellikle ambargonun kaldırılması üzerinden şimdiden geliştirmemiz gerekiyor. Ambargonun kaldırılmasından sonraki gelişmeler tam olarak hızlanmamış olsa da Avrupa ülkeleri, özellikle Almanya ve Fransa işadamları vasıtasıyla İran'da büyük bir atağa geçtiler. Kalabalık gruplar halinde işadamları bu ülkeye gidiyorlar. Bizim de hem karşılıklı ticaret, hem  de diğer ülkelerde birlikte hareket etme noktasında İran ile sıkı bir birliktelik oluşturmaya gitmemiz lazım. İşadamlarımızın çeşitli sanayi kollarında bu ülkede 4 milyar dolarlık yatırımları var. Bunları geliştirmek, yenilerini ilave etmek, lojistik de her ikiye kazandırıcı işbirliğini geliştirmek amacındayız."

-Türkiye-İran İş Konseyi

2011 yılında kuruldu. Kurucu ve 2014'e kadarki başkanı Ali Osman Ulusoy'du. Her iki ülke arasındaki ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla kurulmuştur. En verimli çalışan konseyler arasında yer almaktadır.