Türkiye Kamu-Sen Trabzon Şube başkanı Mustafa Serdar yayınladığı bir mesajda hemşireler haftasını kutlarken, hemşirelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedi. İşte Serdar mesajı şu şekilde; 

Bugün başta tüm sağlık çalışanları olmak üzere özelde günlerini kutladığımız Hemşire çalışanların da çalışma şartları, personel azlığı, işyükü, şiddet, mobing,minimum düzeye düşen döner sermayeler başta olmak üzere yaşanılan maddi kayıplar, bir işe yaramaktan uzak yıpranma payı ve 3600 Ek gösterge gibi sözde kalan düzenlemeler biz sağlık çalışanlarında ne kutlayacak bir hafta ne de güzel bir şekilde anılacak bir gün hali bırakmıştır. 
    Böylesine olumsuz şartlarda 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını karşılıyoruz. Karşılanmayan talepler, dağ gibi yığılmış sorunlar ve her gün yeni eklenen dertler ortadayken Sağlık Bakanlığı, YÖK ve ilgili diğer Bakanlıklar çözüm için bir adım atmamaktadırlar. Çalışanlar açısından böylesine anlamlı günleri bayram tadına çevirmek ancak çözüm üretmekle olur.
    Bugün ülkemizde 166 Bin hemşire arkadaşımız görev yapmaktadır. Bunların 112 Bini Sağlık Bakanlığı’nda görevlidir. 100 Bin Kişiye düşen ebe hemşire sayısı ülkemizde 272 iken AB ortalaması 914, OECD ortalaması ise 1025’dir. Sadece  bu rakam bile Türk hemşirelerinin çalışma hayatında herşeye rağmen özverili bir şekilde milletimize hizmet ettiklerini anlatmaya yeterlidir.     Buna karşılık hemşirelerimizin beklediği, emeklerinin karşılığı ödenmez diye başlayan cümleler kurulması yerine sorunlarına bir an önce çare üretilmesidir.     
    Özlük hakları iyileştirilmeli, vekil ebe hemşire, kamu dışı asm Hemşiresi, aileleri parçalayan sözleşmeli Hemşire istihdamı son bulmalı tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır. Kreş eksikliği gibi aile yaşamlarını olumsuz etkileyen sorunları çözülmelidir. 
    Çalışanların 5-6 yıl önceki döner sermayeleri mumla aradığı düşünülürse bu durumun katlanılmaz bir hal aldığı ortadadır.  Döner sermaye ek ödemeleri ile ilgili yönetmelik değişikliği çalışanları memnun edecek bir şekilde sosyal taraflarında görüşü alınarak acilen yapılmalıdır. Başta İlimizdeki KTÜ'ye bağlı Farabi Üniversite Hastanesi olmak üzere diğer hastaneler (birkaç hastane hariç) ve Sağlık Müdürlüğüne bağlı birimlerde çalışanşarın ve Hemşirelerin döner sermaye sorunları had safhadadır. Çalışanlar emek ve alınterlerinin karşılığını alamamakta YÖK ve Sağlık Bakanlığı ise halen daha uzaktan seyretmeye devam etmektedirler.
    Kapsayıcı bir 3600 ek gösterge düzenlemesi hayata geçmelidir. Personel eksikliği acilen giderilmelidir. İşyükü ve angarya sona erdirilmelidir.Şiddet ve Mobing'i engelleyecek daha kapsayıcı yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Döner Sermayeler tavan katsayıdan ödenmelidir. Fiili hizmet zammı (yıpranma hakkı) yeniden ve geçmiş dönük düzenlenmelidir. Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesi temel beklentimizdir. Bu insani ve mesleki taleplerin bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir.      
    Hemşirelerimizin hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır. 
    Bu vesileyle, Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımızın sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin gerçekleşmesi temennisiyle 12-18 Mayıs Hemşireler haftasının kutluyor, çalışma hayatında kolaylıklar diliyoruz.