Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak eski Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok katıldı. 2013-2017 yılları arasında Katar (Doha) Büyükelçiliği görevini yürüten Demirok, Orta Doğu’nun jeopolitik konumuna değinerek, “Dünyanın beyni Batı ise kalbi de Orta Doğu’dur” dedi. Sözlerine devam eden Demirok, Türkiye’nin Katar ile süregelen ilişkilerini ifade ederek “Bugün de Türkiye ve Katar, mükemmel ilişkilere sahip, bölge sorunlarına aynı perspektiften bakabilen iki ülkedir. Ülkelerimizin bu derece yakın iş birliği içinde olması, her iki ülkenin küresel, bölgesel ve uluslararası sınamalara karşı sergileyegeldikleri tutarlı ve ilkeli duruş, bölgenin bir refah, barış ve istikrar havzası haline gelmesine dönük örnek işbirliği, bölgenin geleceği açısından da oldukça önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerim yoğun katılımıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Çolak, “Üzerimizde yüzlerce yıldan beri devam eden haset, ihtiras ve menfaat çemberinin tarih boyunca dünyaya sevgi taşıdığımız halde maruz kaldığımız husumetin, haksızlıkların ve musibetlerin temelinde sahip olduğumuz üstün değerlerin yatmakta olduğunu ifade ederken tarihi bağlar itibariyle Türkiye ile Katar arasında her zaman dostluk ve kardeşlik münasebetlerinin var olduğunun altını çizmek isterim” şeklinde konuştu.

Konferans katılımcıların sorularının Demirok tarafından cevaplanmasının ardından KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Çolak ve Ortahisar Belediyesi Başkanvekili  Selahaddin Çebi, Anadolu Kültür, İrfan ve Eğitim Derneği Başkanı Asım Aykan ve Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Kaan Alp Tekin tarafından Demirok’a hediye ve plaket takdim edilmesiyle son buldu.