Türkiye’nin çatısı, Avrupa’nın en yüksek zirvesi bu kez Trabzonlu dağcıları ağırladı. Yeşilyol Dernek Başkanı  Zafer Mollahüseyinoğlu ve İrfan Dinç tarafından hazırlanan faaliyete Trabzonlu 8 dağcı “
İrfan Dinç, Zafer Mollahüseyinoğulları, Halil İbrahim Berber, Mehmet Ziya Kahveci, Ali Kemal Keleş, Eda Düzenli, Birgül Çakıroğlu ve Sunay Doğrar” eşlik etti. 

Trabzon’dan yola çıkan dağcılar, Ağrı Dağı’nın 5 bin 137 metrelik zirvesine tırmanarak burada gurur pozu verdi. 
Büyük bir azim, kararlılık ve cesaret örneği sergileyerek zirveye çıkan Trabzonlu dağcılar, burada “Bize Her Yer Trabzon” flaması da açtı. 
11 Eylül sabahı Trabzon’da buluşan 8 dağcı, ardından Ağrı Dağına tırmanış için Doğubeyazıt İlçesine ulaştı. 12 Eylül sabahı tırmanışa geçerek ekip,  3 bin 200 metrede ki kamp alanına ulaştı. 
Geceyi kamp alanında geçiren ekip ardından 13 Eylül sabah erken saatlerde yeniden tırmanışa geçti. Bütün gün tırmanan Trabzonlu 8 dağcı, 4 bin 200 metrede ki kamp alanına ulaştı. 
Yüksekliğin etkileri herkesin üzerinde kendisini fark şekilde gösterirken bunlar arasında: 

Akut dağ rahatsızlığı, gözlerde kızarıklık, baş ağrısı ve mide bulantısı şeklinde görüldü. 

Akşam yemekten sonra erkenden çadırlara çekilip dinlenmeye ve vücutları adapte etmeye çalışan Trabzonlu dağcılar gecenin erken saatlerinde kalkıp zirve tırmanışı hazırlıklarına başladılar. 

14 Eylül gece 02:00’da başlayan zirve faaliyeti yüksekliğin etkisi ve parkurun çok dik olması yüzünden çok yavaş ve kafa lambaları ile gerçekleştirildi. 
Sabah güneşin ilk ışıkları ile buzulun başlangıç noktası olan Cehennem Deresi mevkine ulaşan Trabzonlu dağcılar,  burada krampon ve gözlüklerini giyerek tırmanışa devam etti. 

Sabah saat 08.20 de zirveye ulaşan ekip zirvede Türk bayrağını dalgalandırdı. 

Zirvede aynı şekilde ‘Bize Her Yer Trabzon’ ,  “Yeşil Yol Derneği’ , ‘UDSAK’ ve ‘Ağrı 5137’ flamalarını açan dağcılar ardından ise uzun ve meşakkatli iniş yolculuğuna geçit. 

2 gün boyunca zorlu bir yolculuğun ardından başlangıç noktasına inen Trazonlu dağcılar, dolmuşa binip dinlenecekleri otele geçti.  Geceyi otelde dinlenerek geçiren Trabzonlu dağcılar daha sonra Doğubeyazıt İlçesinde görülmeyi gereken yerlerden biri olan İshakpaşa Sarayını ziyaret edip bu başarıyı ödüllendirdi. 
Trabzonlu dağcılar bu zorlu yolculuğun ardından yeniden Trabzon’a döndü. 

Dağcıların şimdi gözlerini ise başka zirvelere diktiği belirtildi.