Yüksekliği yaklaşık 18 metre olan Trabzonspor’un 8. Şampiyonluğunu simgeleyen anıtın yaklaşık olarak 10 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Anıtla ilgili açıklamalarda bulunan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ‘’ Trabzonspor’umuzun bu sezon şampiyon olacağına yaklaşık 4 ay önce inanmıştık, yaklaşık 3 ay öncede Yomra’da Türkiye’nin en büyük, belki de Dünyanın en büyüğü olacak anıtımızı Yomra Hürriyet Parkı’na yapmaya karar verdik. Anıtın, Yomra Belediyesi’nin kasasından tek kuruş bile çıkmadan Trabzonspor sevdalısı iş adamlarımız tarafından tüm finansmanı sağlanmıştır. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.‘’ dedi. 

İMAMOĞLU BAĞIŞÇILARI BULDU, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TRABZONSPOR ANITI
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, anıtımın yapımında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da önemli rol oynadığını bugün ki toplantıda dile getirdi. 
Bıyık, finansörlerin bulunmasında İmamoğlu’nun katkısını, “Burada anıtı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sağlamış olduğu finansörle birlikte yapıyoruz. Burada hem İBB’nin hem de Yomra Belediyesinin bütçesinden çıkan para olmayacak. Bu anıtı sağlanan bağışlarla yapılıyor” dedi. 

İŞTE ŞAMPİYONLUK ANITI’NIN HİKAYESİ 
Pyotr İlyiç Çaykovski, Karadeniz’in karşı kıyısında 1875 yılında meşhur ‘Kuğu Gölü’ balesini yazar, ki o kuğular her yıl göç mevsiminde Karadeniz’in karşı kıyılarından kalkar ve Trabzon’da soluklanırlar. Mavi Karadeniz’in hırçın dalgalarının üzerinden günbatımının bordoya dönüştüğü, bordo ile mavinin birleştiği o en güzel anda sahilde beliriverirler her yıl. İşte bu kuğular, Çaykovski’nin Kuğu Gölü’nün 100. yıldönümünde 1975 yılında, Trabzonspor’un ilk şampiyonluğunu müjdelemek için bu sahile inmişlerdir. Hikaye böyle başlar ve sahile gelen kuğular, Trabzonspor Onursal Üyesi Büyük Önder Atatürk’ü, Trabzon hayranı, Kuğu Gölü’nün bestekarı Büyük Bestekar Çaykovski’yi ve Trabzonspor tarihinde önemli iki kardeşi, Mehmet Rıza Kuğu ve Süleyman Rıza Kuğu kardeşleri selamlar ve Trabzonspor’un başarılarla, şampiyonluklarla dolu geleceğine, parkın meydanındaki Şampiyonluk Anıtı’na doğru yollarına devam ederler. Anıt üzerinde, Trabzonspor’un logosundan renklerine, Avni Aker Stadyumu’nda yaşanan ilklerden, kasketin simgesel değerine kadar tarihten önemli anlar ziyaretçilerle paylaşılır.