Türkiye’nin kader seçimini yapacağının altını çizen Salih Cora, “Biliyorsunuz bu dönem çok köklü bir anayasa değişikliği gerçekleştirdik. Türkiye parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yani başkanlık sitemine geçmiştir. Başkanlık sistemi ülkemiz için çok önemli kararların alınacağı bir dönem olacaktır. Etkili ve hızlı yönetimin olduğu, demokratik mekanizmaların işlediği,bürokratik engellerin olmadığı, bir başka ifade ile Türkiye’nin yürümediği koştuğu bir dönem olacaktır. Dolayısı ile bu seçim Yen’i dönemin başlangıcı olan tarihi bir seçimdir. Bu seçim Türkiye için bir milattır.” dedi.

Yeni dönemin kilidini açacak seçimlerin önemi konusunda çarpıcı açıklamalar yapan Salih Cora sözlerini şöyle sürdürdü:

“Niçin bu seçim bu kadar önemli biliyormusunuz.Nükleer enerji santralimizin temelini atmazdık bu seçim bu kadar önemli olmazdı. Suriye’de Afrin’e kadar ilerlemeseydik bu seçim önemli olmazdı. Kuzey Irak’ta sözde Kürdistan devletinin kurulmasına müsaade etseydik bu seçime bu kadar önem atfedilmezdi. Arakan’da katliam yapıldığında ,Kudüs ağladığında Türkiye sessiz kalsaydı bu seçim çok önemli olmazdı. Katar’da darbe planı yapıldığında Türkiye oraya üs kurmamış olsaydı bu seçim önemli olmazdı.”

AK Parti iktidarında reformları ile Türkiye’nin çok büyük icraatların başlangıcını yaptığını söyleyen Salih Cora, “Biz terörle mücadelemizi yarım bırakamayız. Biz yatırımlarımızı yarım bırakamayız. Bizim Kanal İstanbul’u yapıp uluslararası sözleşmelerdeki geçmiş kayıplarımızı telafi etmeli haklarımızı geri almamız gerekiyor. Bizim Türkiye’de enerji açığımızı nükleer santralimizi, barajlarımızı tamamlayarak gidermemiz gerekiyor. Büyümemiz, gelişmemiz, kalkınmamız gerekiyor. Zengin, mutlu, huzurlu bir Türkiye olmasını istiyoruz. Bizim mücadelemiz budur.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bugün dünden daha çok Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyaç duyduğunu söyleyerek hemşehrilerinden destek isteyen Salih Cora, “Türkiye’nin bu tarihi eşiği Tecrübeli ve dünya siyasetini iyi okuyan ve hamle kabiliyeti yüksek Recep Tayyip Erdoğan’sız geçmesi mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımıza 2001 yılından daha çok ihtiyacımız vardır. AK Parti’nin yatırımlarına 2001 yılından daha çok ihtiyacımız var. Biz milletimize çok güveniyoruz. Siz bizi hiçbir zaman yanıltmadınız. Biz de size mahcup olmamak için gece gündüz çalıştık. Ne yaptığımızı milletimiz çok iyi biliyor, takdirini sandık her önüne geldiğinde gösteriyor. İnşallah bu seçimde de milletimizi yanımıza alıp muzaffer olacağız.” şeklinde konuştu.