61SAAT HABER SERVİSİ - TÜRKİYE mgm.gov.tr sitesinde yayınlanan son hava durumu uyarısına göre balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor.
 
Cuma günü Marmara'yı etkilemesi beklenen kar yağışı, hafta sonuyla birlikte İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz'i etkisi altına alacak. Trabzon’un da içerisinde bulunduğu Doğu Karadeniz Bölgesinde ise Pazar günü hava sıcaklıklarında sert düşüş yaşanacağı ve bölgede kar yağışının beklendiği kaydedildi. 

Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün tahminlerine göre Trabzon’da bugünden itibaren Cumartesi gününe kadar çok bulutlu bir hava  olacağı kaydedilirken sıcaklık ise 5 ile 14 derece arasında seyredecek.

Pazar günü ise Trabzon’da karla karışık yağmur bekleniyor. Pazar günü sıcaklık 4 ile 6 derece arasında olacağı tahmin edilirken 9 Ocak Pazartesi günü de hava sıcaklığı 3 ile 5 derece arasında seyredeceği yine karlı karışık yağmur beklendiği bildirildii.

Trabzon’un ilçelerinde soğuk hava kendisini daha da hissettirecek. Buna göre Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Maçka, Of, Şalpazarı, Vakfıkebir ve Yomra’da Pazar ve Pazartesi günleri kar yağışı bekleniyor.  
 
Çaykara ve Tonya’da, Cumartesi gününe kadar hafif kar yağışı beklenirken Pazar ve Pazartesi günleri ise bölgede yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.  Bu iki ilçede hava sıcaklıklarının eksi 4 dereceye kadar düşebileceği ifade edildi...