Vali Kızılcık UMKE ekibini kabul etti, Çalıştay talimatı verdi.



Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Van'da meydana gelen deprem sonrası bölgeye giden ve başarılı çalışmalar gerçekleştiren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin ardından 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personellerini makamında kabul etti.

Vali Kızılcık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve UMKE personellerinden yaptıkları kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra önümüzdeki hafta bir çalıştay gerçekleştirilmesi için talimat verdi.

Vali Kızılcık, her iki ekibinde koordineli bir şekilde hareket etmesini sağlayacak çalıştayla ilgili olarak, ''İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ve UMKE ekiplerimiz gerçekleştirilecek çalıştayda tecrübelerini paylaşacaklar. Birbirleri ile koordinasyon sağlamaları adına da önemli bir çalıştay gerçekleştirilmiş olacak. Yapılan çalıştay sonunda hazırlanacak rapor Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na gönderilecek'' dedi.

Van'da yaşanan deprem nedeniyle ilimizden bölgeye giderek kurtarma çalışmalarına katılan herkese teşekkür eden Vali Kızılcık, ''Van'da yaşanan depremde Türkiye tek vücut halinde bölgeye koştu. Trabzon'da bu manada görevini eksiksiz yaptı.  112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE personeli anında oraya giderek bölgede kardeşlerimizin yardımına koştular. Bu hem insani bir görevdir, hemde devlet olarak görevimizdi. Bu anlamda bölgeye giderek orada önemli işler gerçekleştirdikleri için huzurlarınızda başta İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada Allah milletimize bu tür felaketler göstermez. Ama karşı karşıya kaldığımızda da vatandaşlarımıza yardımcı olmak için her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isteriz'' şeklinde konuştu.