Ortaöğretimde bölgede yakaladığı başarıyı lisede de devam ettirmeyi hedefleyen okul müdürü Hilmi Mutlu, başarıya giden yolu anlatırken, okulun eğitim öğretim sistemi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzon’da kısa sürede büyük bir başarı sağlayarak, TEOG 1 ve 2’de Türkiye birincisi Nursena Kadıoğlu gibi dereceye giren çok sayıda 460 puan ve üzeri öğrencinin tercih ettiği Türkiye’nin ve Trabzon’un model okulu olan Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni kayıt döneminde yine adından söz ettirecek.

Özellikle TEOG’ta 460 puan ve üzerindeki öğrencilerin birinci tercihi olan Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi TEOG sınavında Trabzon’daki tüm okullar arasında da adını zirveye yazdırarak ortaokuldaki başarıyı aynı azim ve kararlılıkla lisede de devam ettirme yolunda çok iddialı olduğu görüldü.

Eğitim öğretim programında uyguladığı başarılı sistem ile ilk yılında Karadeniz Bölgesi’nde en yüksek ortalama ile 68 öğrenciyi bünyesine katan Mahmut Celalettin Ökten AİHL  2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren 465-470 taban puan ile öğrenci almayı hedefledikleri belirtildi.

EĞİTİMDE KISA SÜREDE ZİRVEYE OTURDU

Öğrencilerini hedeflerine ulaştırabilme sorumluluğunu en ağır şekilde omuzlarında hissettiklerini ifade eden Mahmut Celalettin Ökten AİHL Müdürü Hilmi Mutlu kısa sürede ulaştıkları başarı seviyesini şu sözlerle ifade ediyor: Trabzon’un eğitim öğretimde İmam hatip ortaokullarının 2012-2013 eğitim öğretim yılında kayıt almaya başlamıştır. Kısa sürede milletimizin teveccühüne mazhar olmuş ve akademik anlamda üst düzeydeki öğrenciler İmam Hatip Ortaokullarına kayıtlarını gerçekleştirdiler. Özellikle okulumuz henüz üçüncü yılını doldurmuş olmasına rağmen Trabzon’un her yerinden velilerimizin ve öğrencilerimizin en çok rağbet ettikleri okul konumuna geldik. 2013 yılından itibaren ulusal bağlamda Bursluluk sınavlarında üst üste en çok bursluluk kazandıran okul olarak Türkiye birinci olduk. İlk defa girdiğimiz TEOG sınavında 96 ortalama ile Trabzon’da bütün okullar arasında birinci olduk. Ortaokuldaki  başarıyı aynı anlayış samimiyet ve kararlılıkla lisede de  devam ettirme azmi ile devam etmek istedik.

 Üst düzey öğrencilerin İmam Hatip Liselerine yönelmeleri ancak İmam Hatip Liselerinin hedefe ulaştıran körü olmakla mümkün olacağı kanaatindeyiz..

         BAŞARI İÇİN HEDEFLER YÜKSEK OLMALI

Başarıya ulaşmak için yüksek hedefler koyup bu hedefler üzerine azimle gidilmesi gerektiğini ifade eden okul müdürü Hilmi Mutlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: Bu itibarla Türkiye’de ve Trabzon’da Niteliksel imam hatip ihtiyacını karşılayabilmek öğrencilerimizi hedeflerine ulaştıracak; misyonu ve vizyonu ile öğretmen ve yönetim kalitesi ile üst düzey öğrencilerin yöneldiği Fen liselerine Sosyal bilimler liselerine alternatif olabilecek niteliksel farkındalık oluşturan imam hatip liselerine ihtiyaç duyulduğu kanaati ortaya çıkmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde 2015 yılında Fen ve sosyal bilimler müfredatı uygulayan Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesini açtık. İlk yılında 68 öğrenci ile Karadeniz bölgesinde en yüksek ortalama ile öğrenci alan okulumuz 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren 465-470 taban puan ile öğrenci almayı hedeflemekteyiz. Bunun ilk meyvelerini görmeye başladık TEOG1 TEOG2 Türkiye birincisi olan öğrencimiz tek tercih olarak okulumuzu yazması 480 puanın üstünde 20 öğrencinin 460 puanın üstünde 30 öğrencinin okulumuzu tercih ediyor olması uygulanan ve sonucu alınan programın bir göstergesidir.

Öğrencilerimizi yetiştirirken milli ve manevi duygularla mücehhez doğuyu ve batıyı bilen münevver öğrencinin hedeflerini perdeleyen değil ışık tutan mesleki dersleri yük olarak değil zenginlik olarak addeden geleceğin ideal yönetici ve mesleklerinde farkındalık oluşturan bir nesil oluşturma çabası içindeyiz.

Okulumuzda iki ayrı program uygulanmaktadır

1-    Fen Lisesi Programı: Fen bilimlerini seçecek öğrenciler için

2-    Sosyal Bilimler Lisesi Programı: Eşit ağırlık seçecek öğrenciler için



3-    Hafta sonu Kursu: öğrencilerimize 4 farklı dersten kurs açılmakta olup akran guruplarına farkındalık oluşturan eğitim anlayışı ile dershane ve özel ders ihtiyaçları giderilmektedir

4-    Ödevsiz Ev Modeli: Okulumuzda ders saatleri sonunda öğretmen kontrolünde iki saat boyunca günlük derslerin tekrarı ve ödevlerin yapılmasını sağladık. Bu proje ile öğrencilerin evlerine ödev ve ders kaygısı yaşamadan gitmelerini ve derslerdeki hazır bulunuşluk düzeylerinin daha üst düzeyde olduğunu gözlemledik. Velilerimizin öğrencilerimizle saatler süren ve baskıya dayanan ödev takiplerinin önüne geçmiş olduk. Öğrencilerimizde TV izleme, oyun oynama ve ödev yapma paradoksunun oluşturmuş olduğu psikolojik baskı; hem oyun hem de ders çalışma konsantrasyonunu sağlamadığı bu durumun öğrencide gerilmeye sebep olduğu ve deşarj olamadan ikinci güne başlamasına,  dolayısıyla veriminin düşmesine sebep olmaktaydı. Bu proje ile öğrencilerin tamamında okul ve derslere yönelik ilgilerinin arttığını ve akademik başarılarının geliştiğini müşahede ettik.

5-    Yaz Kampları: Yazın belli dönemlerde sosyal ve kültürel etkinliklerle zenginleştirilmiş ders programlarımız mevcuttur.

6-    Futbol, Voleybol , Basketbol,  Badminton,  Satranç gibi sportif, Ebru, Resim gibi  sanatsal, Tiyatro, Sinema,  Şiir , Kompozisyon, gibi kültürel etkinliklerle öğrencilerimizi bir üst öğrenime ve hayata hazırlamayı amaç edinen okulumuz farkındalık oluşturmaya devam edecektir.