Türkiye'nin en büyük sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanının Trabzon’da yapıldığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Türkiye’de bir örneği sadece Kocaeli ilimizde var ama onun kapasitesi bizimkinden az. Bu merkezde sadece köpekleri değil tabiatta yaralanan hayvanlarında tedavi ve bakımlarını da yapılabileceği bir merkezi yapmayı sürdürüyoruz. Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ile her canlının bizim için ne kadar önemli olduğunu belirtiyor ve Dinimize göre onların canlarını korumaya çalışmamızın bir vazifemiz olduğunu hatırlatıyoruz. Her canlı bizim için çok değerlidir” ifadelerini kullandı.

Çağlayan Mahallesi’nde 84 dönüm alanda yapımı devam eden Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi 4 milyon 240 bin liraya mal olacak. 450 köpek kapasiteli merkezde sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathanelerin yanı sıra, kedi evinin de yer alacak. Yapımı hızla devam eden merkezde ziyaretçiler için de dinlenme alanları yer alıyor.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar İlçesi İncesu Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren Hayvan Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Atatürk Alanı Meydan Parkı’ndan barınağa getirilen köpekler için serbest alan talimatını da veren Gümrükçüoğlu, alandan getirilen 3 köpekten birini de daha serbest olabilmesi için sahiplendi. Gümrükçüoğlu ayrıca diğer ikisini de bu konu ile ilgilenenlerin sahiplenmesini önerdi.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban ve yetkililer ile birlikte barınağı ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, Hayvan Dostu bir kent olarak Türkiye’nin en büyük  "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'nin" yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

Her canlının kendileri için önemli olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’ne yaptıkları gönüllü çalışmalar için teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Çünkü onlar gönüllü olarak verdikleri hizmet kamu olarak bizim verdiğimiz hizmetin üstünde. Bir sevda olarak, hayvanların da canları olduğunu düşünerek, hayvanlara sahip çıkıyorlar. Biz buradaki hayvanların canını kendi canımız gibi görüyoruz. En iyi ortamda yaşatılmaları için, enfeksiyona maruz kalmamaları için elimizden gelen her şeyi yapmayı sürdürüyoruz. Bu barınakta gece gündüz hizmet veren arkadaşlarıma ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.