Trabzon’un köklü tarihinin merkezi olarak bilinen Ortahisar’ı yeniden tarihi dokusuna uygun restore ederek şehrin merkezi haline getirmekle ilgili olarak yapılan çalışmalar süratle devam ediyor.

İstanbul Belediyesinin ilgili birimi Trabzon Valiliği, Belediyesi ve İl Genel Meclisinin içinde bulunduğu çalışma birimi İstanbul’da seri toplantılarına devam ederken Trabzon Anıtlar kurulu üyelerinin de 21 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak olan toplantıya katılacakları öğrenildi.

Proje çalışmalarında aktif olarak rol olan il genel meclisinin konu ile ilgili uzmanı ve il genel meclisi üyesi Arzu Yalçınalp mecliste ortahisar projesi ile ilgili sunum yaptı.

Yalçınalıp, özellikle Ortahisar’ın Zağnos ve Tabakhane vadilerinde olduğu gibi yıkılıp yapılmayacağını özellikle belirterek “Sanki böyle bir kanaat var bu doğru değil ”dedi.

Yalçınalp yenilenme projesinin Bakanlar kurulundan çıkartıldığını bunda da eski bakan Faruk Özak’ın büyük katkıları olduğunu belirterek ”Bu aşamadan sonra da Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ın konuya yakın ilgisi en büyük güvencemizdir” dedi.

Projenin 9,2 hektar alanda hayata geçirileceğini belirten Yalçınalp toplam 150 binanın da onarılacağını ifade etti. Yalçınalp şu hatırlatmayı da yaptı, “ Alanda esas olarak mevcut binalar korunarak iyileştirilmeleri önerilecek, kısmen alandaki dokuya uymayan binalar için yıkım veya kat indirimi önerilecektir”