Trabzon’un Ulusal Markası Kebir İstanbul’daki fuara damgasını vurdu. Organize gıda perakendesinin yerel zincir market temsilcileri ile sektörün önde gelen üretici ve tedarikçi markalarını bir araya getiren, sektörünün en büyük organizasyonu olan Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2018 Konferansı ve Fuarı, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yüzlerce firmanın katılım gösterdiği binlerce ziyaretçinin akın ettiği organizasyona Trabzon’un Ulusal markası Kebir yine damgasını vurdu. 

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinden önce Karadeniz’e ardından tüm Türkiye’ye yayılarak, özelikle Trabzon tereyağının muhteşem tadıyla sofraların vazgeçilmez markası olan Kebir’in gerek fuar alanı içinde gerekse açık alandaki stantları yoğun ilgi gördü. 

Perakende sektörünün buluştuğu bu fuara Kebir markasının en güçlü şekilde katılarak herkesin ilgi odağı olduğunu belirten Kebir Süt Ürünleri Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz, hedeflerinin tereyağında ve süt ürünlerinde Türkiye’de olduğu gibi  dünya da adından söz ettirecek bir yere gelmek olduğunu söyledi. 

Tereyağında rakipsiz olduklarını ifade eden Karadeniz, ‘Trabzon tereyağının o muhteşem tadını katkısız ve en doğal haliyle müşterilerimizin sofrasına getiriyoruz. Sadece tereyağı değil yöremize özgü birçok ürünün yanı sıra, süt ve süt ürünlerinde en leziz en kaliteli ürünleri ürütmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 

Bizleri tercih eden tüm Kebir markası tutkunlarına teşekkür ediyorum. Onların bu yüksek teveccühü bizlerin sorumluluğunu kat be kat arttırıyor. 

Kebir Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde doğmuştur, Trabzon ve Karadeniz bölgesinin ardından Türkiye’nin en güvenilir ve tercih edilen markası olmuştur. Şimdi hedefimiz sektörümüzde dünya markası olmaktır. Yaptığımız ve yapacak olduğumuz ihracatla Kebir Türkiye’nin olduğu gibi kendi alanında dünyanın da vazgeçilmez markası olarak yerini alacaktır.

TARIM VE HAYVANCILIK TEŞVİK EDİLMELİ 

Türkiye’de çiftçiliğin ve hayvancılığın arttırılması gerektiğini belirten Karadeniz ‘Tarıma önemli desteklerin olmasını talep ediyoruz. Girdilerin ve maliyetlerin düşürülmesi, mamulleri de vatandaşın en ekonomik şekilde tüketmesi için tarım ve hayvancılığın teşvik edilmesi şart. Eğer üretim artmazsa ürün hammaddesi tedariki zorlanır, talebin yüksek olduğu bir yerde eğer siz kendi ülkenizde hammadde sıkıntısı yaşarsanız, bu ürün fiyatlarına ve vatandaşın sofrasına yansır. Hükümetin bu manada önemli destek ve çabaları var, bunların daha da artması ile bu sorunların ortadan kalkacağına inanıyorum’ ifadelerini kullandı.