ARAKLI İSYANDA

Araklı ilçesine 800 metre mesafedeki turupda  ilçe halkı mangal ve piknik yaparak burası bu saadden sonra  Araklının piknik alanıdır. Araklı halkı  burada kendine  yakışan tesisi yapılmasını istiyor dediler. Araklının festival alanı turupdur diyerek  bundan sonra Araklının festivalleri burada yapılmalıdır dedi.

ÇOCUKLARDAN  TURUP'A DOKUNMAYIN

Araklılı çocuklar bu kez  Başbakan Rcep Tayyip Erdoğana  seslenerek "Başbakanım  Araklının en güzel yerini çöp alanı olarak kullnaılmasın. geleceğimiz kararmasın dediler.Araklı da  en güzel tepkiyi  katı atık sahası düşünülen alanda  piknik yaparak gösteren ilçe halkı  "ilçe  halkınn tek mesire alanı olan Turupu ilçe halkı  kullanmalı dediler.

ARAKLI  GENÇLİK PLATFORMU

AK PARTİ, CHP, MHP, SP ve HAS PARTİ Gençlik Kolları Başkanları ve üyeleri “Gelecek bizimdir, pislettirmeyiz” diyerek bu güne kadar ender rastlanan bir dayanışma örneği gösterdiler. Siyasi kimliklerini bir tarafa bırakan katılımcılar Araklı Gençlik Platformu’nu kurdular ve tüm çalışmalarını bu platform adı altında sadece Turup ve Araklı’nın geleceği için yapacaklarını açıkladılar. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Araklı gençliği bugun burada  turup için piknik yapmaya geldi. Biz Burada piknik  yaplımasını istiyoruz. Gelecek kuşaklara daha yeşil bir alan bırakalım. Turup platformu  bu maksatla kuruldu. Araklının geleceğine  sahip çıkalım. Buraya  oditoryum hastanesi istiyoruz. Piknik ve mesire  alanları oluşturulsun dediler."