Trabzonspor Olağan Divan Başkanlık Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Trabzonspor Futbol Akademisi Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kurula asbaşkan Nevzat Şakar ve yönetim kurulu üyeleri yanı sıra eski başkanlardan Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, kurucu ve divan kurulu üyeleri katıldı.

Trabzonspor Divan Genel Kurul Toplantısı bugün Haluk Ulusoy Kamp Eğitim tesisleri Nizamettin Algan konferans salonunda yapıldı . Daha önce 15 maddesi genel kurulca kabul edilen ve diğer maddeler çıkan tartışma sonucunda ertelenen kongreden sonra yeni tüzük hazırlandı.  Tüzükte yapılması planlanan değişiklikler divan kurulu üyelerinin onayına sunuldu. Trabzonspor'un yeni tüzüğünde toplam 26 maddede değişiklik yapılması planlanıyor.

Genel kurulda kongre divan başkanlığını Osman Çavuşoğlu, yardımcılığını Şener Yavuz, üyeliklerini de Hasan Basri Halisçelik, Salih Aladağ ve Ruşen Atasoy yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda divan Başkanı Ali Özbak bir konuşma yaptı. Özbak konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, burada 29. Olağan Divan Genel Kurul toplantısını idrak etmenin mutluluğunu birlikte yaşamaktayız. Tarafınızdan teveccüh gösterilerek üç yıllık görev süresi için bizleri yeniden görevlendirmiştiniz. Bir kez daha teşekkürlerimizi arz ediyoruz. O günden başlamak üzere en önemli çalışmamız 'Bordo-Mavi bayrak altında bütünleşen 1967 (ilk kadromuz) ile bugün mevcut bulunan son kadromuzu' Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde buluşturup, bütünleştirmiş olmamızdır.

Buluşturma tarihi 09 Mayıs 2012 Çarşamba günü idi. Gerek il dışında gerekse il içinden buluşturduğumuz kadromuzu aralıksız olarak üç gün ilimizin çeşitli yerlerinde ağırladık. 09 Mayıs 2012'nin, kulübümüz adına yeni bir tarih sayfası oluşturduğunu düşünmekteyiz. Bu çalışmamızı programlayıp yönetmemize ve yürütmemize kuşkusuz yönetim kurulumuz son derece duyarlı kalarak ve buluşmayı önemseyerek, hizmet sunmayı, katkı vermeyi esirgemeden yerine getirmiştir.

Sanıyoruz ki, bu da kulübümüzün tarihi derinliğine ve zenginliğine, yönetim kurulumuzun vermiş olduğu önemden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle huzurlarınızda yönetim kuruluna bir kez daha teşekkürü borç saymaktayız. Ayrıca, iki kadronun buluşmasında önemli katkı sağlayan, teknik direktörümüz Şenol Güneş'e de teşekkür ediyoruz."

2008 yılında kulübün tarihinde tüzük hususunda bir sıkıntı yaşandığını belirten Özbak, "Hazırlanan tüzük taslağının ilk 15 maddesi kabul görmüştü. 16. maddeden sonraki maddeler, topluca oylamaya sunuldu. Maalesef kabul görmemişti." diyerek, şöyle devam etti:

"Aslında hazırlanmış bulunan tüzük taslağı bütünüyle o günün koşullarına göre mükemmele yakındı. O nedenle bu taslak esas kabul edilerek, yaklaşık bir yıldan bu tarafa, o taslağı desteklemek amacıyla, siz Divan Genel Kurulu adına, Divan Başkanlık Kurulu olarak çalışmaları sürdürmekteyiz.

Ayrıca bunun için geçmişte hizmet vermiş ve bu işle uğraşısı olanlar ile fikir alışverişi içerisinde de bulunmayı, sorumluluğumuzun bir gereği olarak yerine getirmiş bulunmaktayız. Temel meselelerin birlikteliğini sağlamak amacıyla, kurullarımızın, başkan ve temsil edenleri ile de birkaç kez toplantı yapmış bulunmaktayız.

Netice itibarıyla, bugün için ortaya koyulan tüzük taslağını, tüzüğün 48/e maddesi gereğince sizlerin de üzerinde görüş beyan etmeniz ve katkı sağlamanız için huzurunuza taşımış bulunmaktayız. Engin görüşleriniz bu taslağa katkı sağlayacağı inancı ile saygılar sunarız."

Özbak'ın yaptığı konuşmanın ardından yeni tüzük taslağındaki önemli değişikler divan üyelerine okunarak, uyarıları not edildi.