Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın, Galatasaray’ın ve Bursaspor’un televizyonu var, Trabzonspor’un yok! Bir ara kurulması düşünülmüş, maliyet fazla olduğu gerekçesiyle vazgeçilmiş.

Maliyet! Trabzonspor’un için sorun sadece bu mu?

Büyük umutlar bağlanarak alınan futbolcu ya da futbolculardan kaybedilen milyonlarca liranın yanında, Trabzonspor TV’nin maliyeti nedir ki! Devede kulak! Hâlbuki 5 yıldız futbolcu transferiyle eşdeğerdir kulübe ait televizyonun olması.

Turkuvaz Medya Grubu’nun dışındaki yayın organlarının hemen hemen tamamı, Trabzonspor’a karşı topyekün mücadele verirken, Sadri Şener’in ‘reddettiği’ televizyon projesinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Sadri Bey, kendini ifade etmek, Trabzonspor’un haklarını savunmak adına, televizyon televizyon dolaşacağına, kendi yayın organında istediği şekilde ‘hak, hukuk, adalet’ savaşını pekâlâ verebilir.

Kaldı ki Trabzon’un, tabiri caiz ise, para babası onlarca işadamı var. Her birinden bu iş için yüklü miktarlarda yardım da alınabilir. Amaç projeyi gerçekleştirmek olduktan sonra, herkes elini taşın altına koyar.

***
Trabzonspor’un cumartesi günü mali genel kurulu gerçekleştirildi. Muhalifler, kulübün geçtiği zorlu süreçte baltalarını ‘şimdilik’ kaydıyla gömdü. Ekonomik anlamda birçok yanlış uygulamaya rağmen yönetimin mali bütçesi ibra edildi. Doğrusu da buydu. Çünkü TFF’nin, PFDK’nın, MHK’nın ve başkaca diğer güçlerin birleşerek üzerine geldiği Trabzonspor’a bu zor günlerde sahip çıkmak gerekiyordu. Önemli olanın kişiler değil, Trabzonspor olduğu gerçeği unutulmadı.

***
Şike Soruşturması sürecinin ‘suskun başkanı’ Sadri Şener, iddianame kabul edildikten sonra, ‘fırtına’ gibi esmeye başladı. SABAH’ın ortaya çıkardığı Etik Kurulu raporuyla birlikte ‘fırtınayı’, ‘kasırgaya’ dönüştürdü. Trabzonspor şampiyonluk kupasını bekliyor. Müzede yeri de hazır. Sadri Bey, “O kupanın ruhu bizde, sadece tenekesi kaldı” diyerek, milyonlarca taraftarın özleminin kısa zamanda giderileceğinin mesajını veriyor.

TFF ise süreci ‘geciktirmenin’ peşinde! Lakin başka bir şeyin daha peşinde. Şike İddianamesi’nde adı geçen bütün şüphelileri, PFDK’ya sevk etmeye hazırlanıyor. Aldığımız duyumlara göre, istenilen cezaya göre, kendileri ceza verecekmiş!

İyi de nasıl?

Etik Kurulu raporunda, Trabzonspor ve Beşiktaş’ın temiz olduğu belirtiliyor. Yeniden rapor hazırlansa dahi, yeni deliller dosyaya girmemiş. Suç sabit, deliller de yeterli. Kanaatin değişme ihtimali yok gibi. Gerçi ikinci yarıyı 3 Ocak’ta transfer sezonunu 5 Ocak’ta başlatan bu TFF’den her şey beklendiği için tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.

Sözün özü… Sadri Şener şampiyonluk kupasını istedikçe TFF de kartlarını oynayacak. Bakalım bu ‘kumarı’ kim kazanacak? Hakkını isteyen mi, o hakkı teslim etmeyen mi?