Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, “İhracatımız her geçen gün artarken bir zamanlar Avrupa'nın en büyük ve en genç taşıma filosuna sahipken şimdilerde neden varoluş mücadelesi verildiğinin bu vatanın ekmeğini yiyen her siyasinin, bürokratın sorgulamak durumundadır. Türk nakliye sektörü ihracat ürünlerini taşıdığı, haricinde transit olarak kullandığı ülkelerde millet ayrımcılığından ötürü uygulanan yaptırımlar ve tarife dışı ödetilen geçiş ücretleri nedeniyle zor durumdadır.

Yabancı ülkelerin Türk uluslararası nakliye sektörüne yönelik haksız rekabet koşulları oluşturmasından ötürü, üzülerek söylüyorum ki maalesef sahipsizlik nedeniyle bizler kendi ülkemizde yabancı olmuş, ülkemizi ev sahibiymiş gibi kullanan yabancı plakalı araçlara karşı bizim taşımamız gereken yüklerimizi taşırlarken şaşkın şaşkın bakar olmuşuz. Lojistik bir ülkenin temel taşlarından biriyken, şu anda yok olma tehlikesi karşısındadır. Bunun için birilerinin elini taşın altına uzatması gerekir” dedi.

Özer, yaşadıkları olumsuzluklara örnekleme yaparak, “Türk nakliye sektörünün yaşadığı eşitsizlikleri anlatan en iyi örnek ülke  iki ülke tek millet söylemiyle gurur duyduğunuz kardeş ülke Azerbaycan Türkiye’den aynı yükü yükleyen Azeri plaklı tır ülkemize ve ülkesine hiç bir ücret ödemeden taşımasını yaparken Türk plakalı TIR Azerbaycan’a girişte Resmî makbuzlu 560 USD’ye varan ödemeler yaparken bir de şoförlerimiz vize almak zorunda. Azerbaycan örneği Türk nakliye sektörünün yaşadığı eşitsizlikleri anlatan en iyi örnek olduğu kanısındayım.   Bizler ayrıcalık değil eşitlik istiyoruz bunu da sağlayacak siyasi irade ülkemde mevcut .Ülkemizde bir çok sektörü,meslek guruplarını dinleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sorunlarını  jet hızıyla çözümüme kavuşturduğunu  görmekteyiz .Türk nakliye sektörü temsilcileri olarak enkazın altından tüm siyasilerimize ve sayın cumhurbaşkanıma sesleniyoruz. Artık birileri de bizi sesimizi duysun. Türk Nakliye sektörü her geçen gün batıyor” diye konuştu.