Trabzon-Akçaabat Ülkü Ocakları Derneği Başkanı Melikşah Atasoy, uyuşturucu ile mücadele kapsamında, aileleri uyarmak ve bilgilendirmek maksadıyla yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Atasoy basın açıklamasında;

"Türk vatanının ve milletinin yılmaz bekçileri Türk-İslam Ülkücüleri olarak ilçemizdeki gençler arasında giderek yaygınlaşan ‘’uyuşturucu, dal sigara, bali, alkol, çakmak gazı’’ gibi zehirler karşısında Akçaabatlı anne-babaları uyarmak ve bilgilendirmek Akçaabat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak görevimizdir. 
Yüce dinimiz İslâm’da ve Türk kültüründe kesinlikle yeri olmayan bu tip zararlı alışkanlıkları kullanma yaşı ülke geneli ile birlikte ilçemizde de lise ve ortaokul seviyesine kadar düşmüştür. Gençliğimizi yok etmeye çalışan uyuşturucu illetinden kurtarmak, mutlu, huzurlu ve yarınlara umutla bakabileceğimiz bir nesil için bu yaraya ilçemizde ki kamu kurumları başta olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum kurumları çalışma faaliyetleri içerisinde bu konuyu ön sıralara taşıyarak acil ve kalıcı çalışmalar yapmak zorundadır. 

İlçemizde “dal sigara” diye tabir edilen yasal olmayan adet sigara satışı aşırı derecede artmıştır. Bakkal ve büfelerden yasa dışı şekilde satılan bu sigaralar ile gençler sigaraya başlamakta ve daha sonra uyuşturucu belasına bulaşmaktadır.

18 yaşından küçüklere sigara, tek dal sigara, çakmak gazı, bali vs. ürünler satanları lütfen polise şikâyet ediniz. Bu insanlar esnaf değil gençliği zehirleyen tacirlerdir. Akçaabat’ın esnafı ahidir. Bu gafletin içerisinde bulunmaz. 

Kıymetli Okul İdarecileri ve değerli öğretmenler, sizlerin sorumluluğu bu konuda çok büyüktür. Lise önlerinde, arkalarında ve hatta tuvaletlerde sigara, çakmak gazı içilmektedir. Bu vesile ile sizlerden isteğimiz okul içi denetimleri daha sıkı yapmanız ve gerekli bilinçlendirme etkinliklerini arttırmanızdır.
Ülkücüler olarak imkânlar dâhilinde üzerimize düşen sorumluluklarımızı yapmaya gayret ediyoruz. Yarınlarımızın teminatı olan Türk gençliğinin uyuşturucu belası ile yok olmasına dün olduğu gibi bugün de engel olacağımızın değerli hemşerileşirimizin bilinmesini isteriz. 

 “Uyuşturucuya kurban verilen her genç kaybedilmiş bir vatandır” anlayışı ile ilim-irfan öğrenmek yerine çeşitli sebeplerle ölümle dahi sonuçlanabilecek her türlü uyuşturucu maddeyi satanlara karşı güvenlik güçlerimizi, bu maddeleri alanlara karşı da tüm Akçaabatlı anne-babaları uyarıyoruz.
Muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur" dedi.