Bayraktar, Trabzon’daki ülkücüler de sürece destek veriyor. 12 yıl Ülkü Ocağı başkanlığı yapmış bir beyefendi ile konuştuk” dedi.

AK PARTİ Genel Merkezi’nin geçtiğimiz hafta sonu organize ettiği Trabzon programına iştirak eden AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar Trabzon’da çözüm sürecine ilişkin gözlemlerini günebakış ile paylaştı. Trabzon programı sırasında çözüm sürecine ülkücülerin bile destek verdiğini gözlemlediğini kaydeden Bayraktar, “Trabzon merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunduk, vatandaşlarımızla bir araya geldik.  Ziyaretlerimiz sırasında bir yerde Trabzon’da 12 yıl ülkü ocakları il başkanlığı yapmış bir beyefendi bizden sonra konuşma yaptı. Çözüm sürecinde atılan adımların son derece doğru ve gerekli olduğunu kaydetti. Bu süreçte kesinlikle geriye doğru adım atılmaması gerektiğini ifade etti. Biz de bu yaklaşımından ötürü memnun olduk. Ziyaretimiz öncesi Trabzon’da çözüm sürecine yönelik eleştirilerin keskin olabileceği şeklinde bir varsayımımız vardı. Böyle tahmin ediyorduk ama hiç de öyle olmadı” dedi.

Bayraktar, “Trabzon’u çözüm sürecine destek noktasında beklediğimden, tahmin ettiğimden çok daha olumlu tepki verir halde buldum. Özellikle çözüm sürecine destek noktasında hiç beklenmedik kesimlerden son derece olumlu yaklaşımlarla karşılaştım. Bu da önemli bir tespitti. ‘Bu yaptığınız iş doğrudur, geri dönmeyin’ diyen Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış isimlerle sohbet ettik. Bu kardeşlerimizin bile bizimle aynı fikri paylaşmaları son derece memnuniyet vericidir” diye konuştu.