Trabzon’dan Avrupa ve Ortaasya’ya nakliyecilik yapan Firma sahipleri içte dışta yaşadıkları eşitsizlikler yüzünden  çalışarak batıklarını belirterek, Yetkililerden seslerini duymalarını ve eşitsizliklere çözüm bulmalarını istediklerini dile getirdiler.

Trabzon Merkezli Uluslararası Taşımacılık yapan Özer Nakliyatın ortağı ve Uluslararası nakliyeciler derneği (UND) yönetim kurulu üyesi Abdullah Özer, "araçların Grajda durmasının bile bi maliyeti var bu nedenle nakliyeciliğe başlamışsanız durmak demek batmak anlamındadır bu nedenle araçları çalıştırmaya mecburuz. Ancak son yıllarda taşıma yaptığımız ülkelerde ve ülkemizde yabancı plakalı araçlara karşı yaşadığımız eşitsizlikler ve sektörümüze hitap etmeyen iş kanunları nedeniyle ülkemizin İhracatı artarken bile Türk nakliye sektörü geriliyor batıyorsa burda gerçekten bi sorun var demektir .Yabancı plakalı araçlar ülkemizde girişte hiç bir ücret ödemediği gibi  köprü geçiş ücretleri ve trafik cezalarınıda isterse öderken Türk plakalı araçların firmalarına ceza getiren postacıların uğramadığı gün yok. Türkiye’de yabancı plakalı araçlara yasak olmasına rağmen iç taşımacılık yapıyor ve standart dişi araçlarla ihracatımızı taşiyorlar. İki sene öncesine kadar firmamızın 61 tane TIR’ ile 100 tane personelimiz varken şimdi 20 TIR 35 personelimiz var” bu benim ve benim gibi olan yüzlerce nakliye firma sahibinin  firmasını kötü yönettiğinden değil ülkeyi yönetenlerin suçudur. Bu ülkede nakliye sektörünün olduğunun farkında olmayan yöneticilerin suçudur" dedi.

Devletten sektörlerine sahip çıkmasını isteyen Özer, “Nakliye sektörü bu ülkenin yapı taşıdır. Ülkemizin en zor dönemlerinde bir çok yerde en önde nakliyeciler olmuştur. Şimdi ise nakliyeciler evlerine ekmek götürmez durumdalar. Araçlarımızı yüke yollamayıpta kapıda yatırsak bi dert eşitsiz şartlarda çalışsa bi dert. Bizler artık bir çıkmazdayız. Birilerinden sesimizi duyup uluslararası nakliyecilerin yanında olmasını istiyoruz. Ülkemize türizimden sonra en çok dövizi getiren sektörlerden biri olmamıza rağmen emeğimizin karşılığını eşitsizlikler nedeniyle alamıyoruz.Her konuşmasında milli fırmalara destek verin yerli üretim ürünleri kullanın diyen cumhurbaşkanımıza sormak istiyorum. Bir çok STK temsilcileriyle görüşüyorsunuz sorunlarını direk dinliyorsunuz Türk nakliye sektörünün temsilcileriyle en son ne zaman görüştünüz? TR plaka takılı TIR'lar  Türkiye cumhuriyeti aracı degilmidir? Eğer TR plakalı TIR'lar Türkiye Cumhuriyetine aitse Türk nakliye sektörünün içte ve dışta yaşadığı eşitsizliklere  neden duyarsız kalıyorsunuz? Bizler Türk nakliye sektörü olarak artık birilerinin bu feryadı duymasını bekliyoruz" diye konuştu.