Geçtiğimiz yıl vefat eden Trabzon'un tanınmış işadamlarından Ali Osman Ulusoy, ölüm yıldönümü olan 1 Ekim Perşembe günü anılacak. 

Ulusoy için ilk tören Trabzon'un Of ilçesindeki mezarı başında saat 12.00'de yapılacak. Aynı gün akşam saat 18.30'da ise Akçaabat Söğütlü'de bulunan Hassoy tesislerinde önce ruhuna mevlit okutulacak. Ardından da Ali Osman Ulusoy'un hayatını konu alan kısa bir video sunum yapılacak. Daha sonra da Ulusoy ile ilgili hatıraları içeren kısa konuşmalara geçilecek. Hassoy'da ki anma etkinliklerine katılanlara Ali Osman Ulusoy'un hayatını içeren 400 sayfalık kitap hediye edilecek. 

                ALİ OSMAN ULUSOY KİMDİR?

15 KASIM 1927'de Trabzon'un Of ilçesine bağlı Çamlı köyünde dünyaya geldi. İlkokulu bitirdikten sonra babasının yanında iş hayatına atıldı. 1950'de ilk şirketini kurdu ve ağırlıklı olarak taşımacılık sektöründe faaliyet gösterdi. 1967 yılında kurulan Trabzonspor'un ilk başkanı oldu.  1981 yılında seçildiği Trabzon Ticaret Meclisi Başkanlığını kısa bir ara vermesine rağmen yaklaşık 32 yıl sürdürdü. 1982–2002 yıllara arasında TOBB Yönetim Kurulunda görev aldı, başkan vekilliği yaptı. 2002'de Türkiye-İran İş Konseyi'nin kurucusu ve vefatına kadar başkanlığını yaptı. Trabzon'da çeşitli vakıf ve derneklerde başkanlıklarda bulundu. Trabzon'un dünyaca ünlü turizm beldesi olan Uzungöl'ün tanıtım ve bilirliğinde en aktif görev üstlendi. 1 Ekim 2014 tarihinde İstanbul'da vefat etti. Evli ve 2 çocuk babasıydı.