Açılış törenine Trabzon Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Halk Sağlığı İl Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya Ortahisar İlçe Jandarma Komutanı Ali Özkan Çoban, Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet rıza Güner, Prof. Dr. Sevgi Bahadır  ve çok sayıda araştırma görevlisi eğitimci ve bürokrat katıldı. 

Açılış kurdelesinin ve açılış için yaptırılan pastanın kesilmesi ile sağlık merkezi hizmete girdi. 

Dr. Aynur Yıldız Yaylı ve Dr. Ece Ulu’nun görev yapacağı modern sağlık merkezinin 3 bin kişiye hizmet vereceği öğrenildi.

Açılışta konuşan Ortahisar İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu Trabzon’da halka en hızlı ve ulaşılabilir sağlık hizmeti vermek adına tüm imkanların seferber edildiğini belirterek ‘Sağlıklı bir toplam her ülkenin olmazsa olmaz birincil hedefidir. Ülkemizde sağlık hikmetleri noktasında özellikle son 15 yılda büyük hamleler yapılmış, aile sağlık merkezleri de u hamleler içinde halkın en hızlı ulaşabildiği merkezler olarak ön plana çıkmıştır. 

AMACIMIZ EN HIZLI VE EN ULAŞILABİLİR SAĞLIK HİZMETİ 
Yapılan her yeni uygulamanın zaman içinde daha da geliştirilmesi, çağa uygun hale getirilmesi amacından yola çıkarak Ortahisar İlçemizde de kişi başına düşen hekim sayını dünya standartlarının üzerine çıkarma yolunda yeni bir merkezi hizmete açtık. 
Bu merkezimizde 2 hekimimiz görev yapsa da fiziki anlamda 4 kişinin rahatça çalışabileceği geleceğinde planlandığı bir merkez olması önemli. Bu manada hizmete giren Üniversite Mahallesi Aile Sağlığı Merkezinin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Dr. Köksal HAMZAOĞLU Kalkınma Mahallesinde hizmete giren Üniversite Aile Sağlığı Merkezinin Ortahisar ilçemize hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Ülkemizde ve ilimizde Aile Hekimliği Uygulaması sorunsuz bir şekilde devam etmekte olup, her geçen gün bir yeni aile sağlığı merkezleri halkımızın hizmetine sunulmaktadır. Üniversite Aile Sağlık Merkezimiz 3 hekimin çalışacağı şekilde dizayn edilmiş ve modern bir sağlık tesisi olarak bölge halkımıza hizmet vermeye başlamıştır. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın kaliteli hizmet alabilmesi için yeni aile sağlığı merkezlerinin açılması işlemleri devam edecektir” ifadelerini kullandı