Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinde dün bir öğrenci tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar için bugün fakülte önünde tören düzenlendi. Hukuk Fakültesi öğrencileri ve akademisyenler ile Damar'ın yakınlarının katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı.

Damar'ın Trabzon'un Köprübaşı ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Damar'ın ailesi, sevenleri ve arkadaşları cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu. Fakülte girişinde bulunan taziye masasına karanfiller ve Damar'ın fotoğrafları konuldu. Damar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında annesi ve babası uzun süre gözyaşı döktü. Damar'ın eşi ise, "Kendisiyle üç ay evli kaldım. Bana çok şey kattı. Asla kandan ve kötülükten yana olmayacağız. Yaşanan bu olay tüm Türkiye'ye bir ders olur ve sembol olur" dedi.

NE OLMUŞTU?

Olay, dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Hasan İsmail H., iddiaya göre asistan hoca olarak derslerine giren araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in akşam saatlerinde fakülte binasındaki odasına gitti. Hasan İsmail H., burada tartıştığı Şenel'i önce bıçakladı, ardından belinden çıkardığı tabancayla vurdu.

Silah seslerini duyan binadaki öğrenciler ve üniversite personeli ise büyük panik yaşadı. Öğrenciler ve personel panik içinde dışarıya çıktı. Hasan İsmail H., olayın ardından otomobille kaçtı.

Haber verilmesiyle gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Şenel'e odasında müdahale etti. Sağlık görevlilerinin tüm çabasına karşın, aşırı kan kaybeden Şenel kurtarılamadı.

Polis, olayın ardından kaçan öğrenci Hasan İsmail H.'yi kısa sürede yakalayıp, gözaltına aldı. Hasan İsmail H.'nin olayda kullandığı tabancanın babasına ait olduğu öğrenildi. 

Olayın ardından Trabzon Barosu; "Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Ceren Damar'ın  öğrencisi tarafından öldürülmesinin üzüntüsü ve dehşetini yaşıyoruz. Şiddetin giderek artması ve bu kadar kolay yaşam hakkını ihlal edecek hale gelmesi  yetkililerin üzerinde ciddi  ve çözüm odaklı çalışılmasını gerektiren bir durum haline gelmiştir. Saldırıyı kınıyor, ailesine ve Hukuk Camiamıza başsağlığı diliyoruz" açıklamasını yaparak saldırıyı kınadıklarını belirtti. 

SALDIRININ HEMEN ARDINDAN YAŞANANLAR AMATÖR KAMERADA

 Saldırı sonrası yaşananlar ise amatör kamera tarafından kaydedildi. Kaydedilen görüntülerde saldırı sonrası akademisyene yapılan ilk müdahale görülüyor. Şenel, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

KOPYA TARTIŞMASI İDDİASI

Polisin cinayetle ilgili araştırması sürerken, Ceren Damar Şenel ile öğrencisi arasında kopya tartışması yaşandığı iddia edildi. Araştırma Görevlisi Şenel'in,  derste sınav sırasında kopya çekerken yakaladığı Hasan İsmail H.'nin sınav kağıdını aldığı ileri sürüldü. Hasan İsmail H.'nin de dün akşam saatlerinde odasına giderek Şenel'i öldürdüğü belirtildi. Gözaltına alınan Hasan İsmail H.'nin babasının ise polis olduğu öğrenildi.

Ceren Damar Şenel için anma töreni düzenlendi

O CANi ADLİYEYE SEVK EDİLDİ...
Çankaya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i silahla vurarak öldüren zanlı ile babasının, emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.

Hukuk fakültesinde bitirme tezinin danışmanlığını yapan araştırma görevlisi Şenel'i dün önce karnından ve bacağından bıçakladığı, ardından emekli polis olan babasına ait tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan H.İ.H'nin, Ankara Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı.Soruşturma kapsamında suç aleti silahın sahibi olduğu gerekçesiyle H.İ.H'nin babası Ö.H. de gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan katil zanlısı H.İ.H. ile babası Ö.H, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Ceren Damar Şenel için anma töreni düzenlendi

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN MESAJ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün öğrencisi tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar'ın komşusunun kızı olduğunu açıkladı. 
Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail H., dün akşam saatlerinde asistan hoca olarak derslerine giren Ceren Damar'ın odasına gitti. Hasan İsmail H., burada tartıştığı Damar'ı önce bıçaklayıp, ardından tabancayla vurarak öldürdü. Damar'ın cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Twitter'deki hesabından cinayete ilişkin paylaşımda bulundu. Kalın, "Komşumuzun kızı ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar, dün menfur bir saldırıda hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Olay bütün yönleriyle araştırılıyor" ifadelerini kullandı. 

Ceren Damar Şenel için anma töreni düzenlendi

SUÇLUYU ÖVEN KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: “Çankaya Üniversitesinde Ceren Damar isimli öğretim görevlisinin öldürülmesi olayıyla ilgili ‘Bu örnek hareket umarım sınavlarımıza yansır. Herkese iyi çalışmalar’ şeklinde paylaşım yapan ve aynı üniversitede öğrenci olan M.B isimli şahıs hakkında ‘suçu ve suçluyu övme’ suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır.” 

Ceren Damar Şenel için anma töreni düzenlendi

Ceren Damar Şenel için anma töreni düzenlendi

Ceren Damar Şenel için anma töreni düzenlendi

Ceren Damar Şenel için anma töreni düzenlendi

Ceren Damar Şenel için anma töreni düzenlendi