Üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere rehberlik, danışmanlık ve ölçme değerlendirme hizmeti vermeyi hadefleyen  “Üniversiteye Yolculuk” adlı projenin protokolü  Trabzon Valisi A. Celil Öz’ün başkanlığında imzalandı. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilecek olan projenin  imza protokolüne  KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ile Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş katıldı  

 Cumhuriyetin kuruluşunun  92. yılını kutlayacağımız bugünlerde cumhuriyetin en önemli kazanımlarından birisinin eğitim alanındaki gelinen mesafe olduğunu ifade eden Vali A. Celil Öz “ Trabzon ilimiz eğitim alanındaki kimliğini her geçen gün geliştiriyor. Bu anlamda hem Karadeniz Teknik Üniversitemiz hem de yeni gelişen  Avrasya Üniversitemiz ile beraber eğitimi bir bütün olarak düşünüyoruz.

“Üniversiteye Yolculuk” adıyla  yürüttüğümüz bu projede liselerimizin özellikle son sınıf öğrencileri ve daha sonrasında ara sınıflarla beraber üniversiteye hazırlık konusunda hem öğrencilerimizin psikolojik rehberlik, danışmanlık anlamında hazırlanması hem motivasyonunun sağlanması   aynı zamanda il genelinde yapılacak deneme sınavlarıyla ölçme değerlendirme metoduyla bu başarıda gelinen noktayı beraberce değerlendirip alınacak tedbirleri çözümleri ortaya koyma konusunda güzel bir proje hazırlandı. Bu projenin ilerleyen süreçlerinde yeni bileşenlerde ortaya çıkabilir.  Ancak bu güzel çalışmaya hem Karadeniz Teknik üniversitemizin Eğitim Fakültesinin  bütün akademik kadrosu,  yüksek lisans ve doktora öğrencileri katkıda bulunacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüz de liselerde ki yöneticileri  ve öğrencileriyle bu projede aktif olarak yer alacak” dedi

Trabzon’un YGS VE LYS de ki  başarısını yükseltmek istediklerini belirten Vali Öz” Trabzon’un Türkiyede genelindeki sıralamasını ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı net olarak son yıllarda açıklamasa da 30. sıralarda gözüküyoruz. Biz bunu önce 20’li siralara daha sonra 10’lu sıralara indirip kademeli olarak başarımızı  yükseltmeyi hedefliyoruz.  Benzer başarıyı TEOG da da gösterme gayretindeyiz. Geçen yılki değerlendirmemizde  yaklaşık  10 basamak yükselme sağlamış bulunuyoruz. Tabii burada amacımız bir yarış gibi değil kaliteli bir eğitim ile  alınan puanı ve başarıyı onun bir sonucu olarak görüyoruz. Bütün eğitim kurumlarımızla bir ekip ruhuyla çalışmanın başarıyı getirdiğini düşünüyoruz.  Bu anlamda ilimizin en büyük potansiyeli olan  Karadeniz Teknik Üniversitemiz ve onların Eğitim Fakültesi, ve diğer akademik kadrosu ile de bunu geliştirmek,çeşitlendirmek ve verimli bir hale getirmek istiyoruz.  Bu projenin hazırlığında ve uygulama sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize ve ailelerine başarılı bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Üniversitenin topluma hizmet kapsamında görev yaptığını belirten  KTÜ Rektörü Süleyman Baykal”Üniversiteye Yolculuk  projemiz de topluma hizmet kapsamındaki görevlerimizden bir tanesi. Karadeniz Teknik Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz üniversite yolcuğuna çıkmış öğrencilerimize nasıl katkı sağlayabiliriz noktasında bir program dahilinde bir protokol oluşturuldu. Tabii bu proje bir başlangıç, Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi ilerleyen süreçte farklı boyutlarda gelişebilir. Üniversite yolculuğuna çıkmış bu bölgemizin  çocuklarına daha fazla katkı sağlayabilirz” şeklinde konuştu.