61SAAT HABER SERVİSİ 

Geçtiğimiz hafta Trabzon’da oynan Türkiye - Rusya maçı için çok sayıda Rus taraftar şehre geldi.

Şehre gelen turistlerinden bir isim de Kapadokya’nın tanıtımında büyük rol oynayan ünlü organizatör Yulia Esen oldu.

Kitaplardan ve makalelerden Trabzon’unu incelediğini ve turistik yerlerini merak ettiğini anlatan Yulia Esen, şehirle ilgili birbirinden farklı değerlendirmelerde bulundu.

Ramada Otel’de bir araya geldiğimiz Esen, 61saat’in sorularını yanıtladı.

Yulia Esen Trabzon’a hoşgeldiniz… Kapadokya’da organizasyon sektöründe faaliyet gösteriyorsunuz bildiğimiz kadarı ile…

Evet Kapadokya’ya hayranım… Orada özellikle romantik organizasyonlar, düğünler organize ediyorum. Erkeklerin, eşlerine ve sevgililerine yönelik yaptıkları özel günlere, tekliflere olanaklar sağlıyorum. Bunun dışında özellikle, yine Kapadokya bölgesin özel turistik geziler, bölgeyi tanıtacak ve insanlara keyifli vakitler yaşatacak organizasyonlara imza atıyorum. 

Aslen nerelisiniz?

Aslında Moskova’lıyım.  Daha öncesinde Moskova’da düğün organizasyonları yapıyordum. Sonrasında evlenip Türkiye’ye geldim sevgili eşim için… Türkiye’ye gelmemin asıl nedeni aşktır. 

İŞTE RUS ORGANİZATÖR YULIA'NIN GÖZÜNDEN TRABZON >>> TIKLA FOTOĞRAFLARI GÖR

Peki Trabzon’u size kim önerdi, nasıl geldiniz? Ve Trabzon’a gelmeden önce Trabzon’la ilgili bir şeyler duymuş muydunuz?

Ben Türkiye’yi çok ama çok seviyorum, genel olarak bütün Türkiye’yi… Tabii Türkiye’nin önemli bir şehri olarak Trabzon hakkında da kitaplardan, internetten birçok bilgiye rastlıyorsunuz. Bu sene özellikle Trabzon’a gelme isteği ben de çok güçlü bir şekilde doğdu ve kendim gelip kendi gözlerimle Trabzon’u görmek istedim.  Ayrıca Trabzon’u da yine Kapadokya’daki gibi romantik etkinlikler, düğün organizasyonları, insanlara tanıtıcı etkinlikler kapsamında neler yapabiliriz diye gelip görmek istedim. 

Trabzon’da gezerken en çok sevdiği yer ve en çok severek yediğiniz yemekler nelerdi?

Öncelikle gördüğüm neredeyse her şey çok, çok hoşuma gidiyor. Gördüğüm her şeyi çok beğeniyorum… Ama özellikle kendi seçimimi söyleyecek olursam bunların içerisinde, Atatürk Köşkü çok beğendiğim bir yer oldu. Onun dışında Sümela Manastırı çok etkileyici, her şeyi ile bütün atmosfer ortam doğası ile çok beğendiğimi söyleyebilirim. Kapadokya’da örneğin birçok kilise yine freskler vesaire görebiliyorsunuz ama Sümela gerçekten hepsinin dışında çok özel ve ayrıcalıklı bir yer. 

Özellikle doğa gerçekten burada kendine özgü, has… Bir tane biricik! Çok muhteşem bir doğası var, her şeyiyle… Moskova’da, Petersburg’daki insanlar bu tür yerleri görmeyi arzu ediyorlar… 

Yemekler konusunda da; ben obur bir insan değilim ama burada Trabzon’un kendine özel haşlamasını çok beğendim. Trabzon dondurmasını çok beğendim. Burada tüm yemekler aşkla yapılıyor, bu yüzden tüm yemekleri iştahla ve severek yiyebilirisiniz. 

Son olarak Trabzon’u yönetme şansınız olsaydı neyi ya da neleri değiştirirdiniz? 

Burayı özellikle Ruslara daha fazla açmayı isterdim, buradaki muhteşem doğayı dünyanın diğer yerlerinden gelip görmesini isterdim. Buraya benzeyen başka doğal güzellikler de var ama aslında tam olarak öyle değil. Trabzon çok özel, kendine has ve yalnızca burada olan muhteşem bir doğa. Bunun bilinmesini isterim. 

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı? 

Artık kalbimin yarısı Trabzon için, yarısı  Kapadokya için atacak.