İlçede unutulmaya yüz tutan geleneksel çoçuk oyunlarının yeniden hatırlatılması amacıyla,  'Geleneksel Çocuk Oyunları’ adlı şenlik organize edilecek. Etkinlik kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ecvet Kurt, Milli Eğitim Şube Müdürü Emrah Koşar, Okul Oyunları Koordinatör beden eğitimi öğertmeni Yaşar Bayram, Tolga Çolak ve  Murat Uruçoğlu katıldı.

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yeniden hayata kazandırılması gerektiğini belirterek "Bizim geleneksel bir çok oyunumuz var. Teknolojinin gelişmesiyle beraber bu tür oyunlar unutulmaya başlandı. Çocuklarımız geleneksel oyunlardan çok cep telefonu, tablet ve bilgisayar oyunlarını oynuyor. Çocuklarımızı bu geleneksel oyunlarımızdan ihmal etmemiz gerekiyor. Geleneksel oyunlarımız çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Ortahisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ecvet Kurt da, "Çocuklarımızın sosyal gelişimine katkı sağlayacak bu etkinliğimizin sportif yanı olmasının yanında unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızın tekrar hatırlanması açısından önemli görüyoruz. Planlamamızı bu doğrultuda yaptık" diyerek emek ve katkı sunanlara teşekkür etti. 

Şenliğe katılacak 32 ilkokuldan öğrenciler, 'yağ satarım bal satarım', 'mendil kapmaca', 'puanlı hedef', 'çift kaleli' ve 'can' gibi oyunlarla hünerlerini sergileyecek