Dalgıçlıkta 2 yıldız alan kursiyerler, 3 yıldızlı dalıcı olmak için eğitim alıyorlar. Ordu İş Kurumu Şube Müdürü Recep Özcan, ekim ayı sonu itibariyle başlayan dalgıç eğitimlerinin aralıksız devam ettiğini, adayların şu aşamada 2 yıldız bröve eğitimlerini tamamladığını ve artık 3 yıldız eğitimlerin titizlikle devam edeceğini söyledi.

Şube Müdürü Özcan, “Devam eden bu proje uygulanması bakımından örnek teşkil etmekte ve Türkiye de öncü olarak anılmaktadır. Karadeniz Bölgesi’nde 3 yıldız dalgıç yetiştirilmesi noktasında ilki gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, istihdamın sağlanması ve eğitim programları uygulanması konusunda istatistiklerde ilk sıralarda yer almaktadır” dedi.

Yunus Emre Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kenan Selim Argan ise eğitimlerin ocak ayı ortalarına kadar devam edeceğini, 20 kişi olan dalgıç adaylarına uygulanan bu eğitim programının sonunda dalıcıların suda arama kurtarma konusunda yetkili ve hayat kurtarma konusunda gerekli ilkyardım eğitimini almış kişiler olacağını belirtti.