Trabzon'da bir restoranda düzenlenen yemeğe yaklaşık 300 kişi katılırken, Trabzon İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan, iftar yemeğine katılanlara teşekkür etti. Taflan, yemekte yaptığı konuşmada, “Oda üyelerimizle kaynaşmak için bu Ramazan’ı fırsat bildik. Hoş bir ortam oldu. Birbirleriyle tanışma ve kaynaşma amaçlı düzenlediğimiz bu yemekte sorunlarımızı konuşup tartıştık” dedi.

İnşaatçıları yakından ilgilendiren yeni yasaların getirdiği yaptırımları anlatan Taflan, “Yeni çıkan yasa gereği artık inşaatlarda ustalık belgesi olmayan inşaat ustası çalıştırmak mümkün değil. Şuanda denetimler yapılıyor. Bu denetimler neticesinde hiçbir arkadaşımızın ceza yemesini arzu etmiyoruz. Mağdur olmalarını istemiyoruz. Buna müteahhitlerimiz de dahildir. Çünkü bunun cezasını hep çalışan hem de işveren çeker. Bu yüzden arkadaşlarımızın noksanlarını tamamlamalarını istiyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ustalık belgelerin önemine vurgu yapan oda başkanı Taflan, “Şuanda meslektaşlarımızın ellerindeki belgeler geçicidir. 2015 yılından itibaren yapılacak denetimler sonrasında aslına dönmedikten sonra sıkıntı yaşanabilir. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren bu belgelerin hiçbir hükümlülüğü yoktur. Netice itibariyle bu ustalık belgelerinden almayanlar varsa almalarını istiyoruz. Ceza yedikten sonra bize gelmeleri anlamsız olur” diye konuştu.