Trabzon Emniyet Mudurlugu Kacakcilik ve Organize Suclarla Mucadele Sube Mudurlugu ekipleri, aralarinda iki polis memurunun bulundugu 4 supheliyi uyusturucu madde ticareti yapmak sucundan gozaltina alirken, 1 polis memuru tutuklandi.

Kacakcilik ve Organize Suclarla Mucadele Sube Mudurlugu ekipleri, Trabzon Emniyet Mudurlugu'nde gorev yapan polis memuru S.Y ve M.K ile 2011 yilinda Bingol Emniyet Mudurlugu kadrosuna atanan S.C ve supheliler V.B, S.K, S.I, A.M ve B.P'nin temin ettikleri uyusturucu maddeleri Trabzon'da piyasaya surduklerini belirledi. Bu dogrultuda 29 Haziran 2011 gunu Adana'da S.I ve M.D isimli sahislarin sevkiyatini yaptigi 4 kilo 250 gram kubar esrar maddesini Trabzon'a getirdikleri belirlendi. Iki supheli sahis
daha sonra cikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Olayla ilgili yapilan aciklamada, 1 Temmuz 2011 gunu polis memuru S.C ile Trabzon'da ikamet eden V.B, S.K isimli sahislarin Istanbul'dan Trabzon'a sevkiyatini yaptiklari 350 adet uyusturucu ve uyarici nitelikli ecstasy hapla Kocaeli sinirlari icinde yakalandiklari, olayla ilgili S.C, V.B ve S.K adli suphelilerin yakalanarak sevk edildikleri mahkemece tutuklandiklari belirtildi.

Konuyla ilgili Trabzon Cumhuriyet Savcisinin talimatiyla 14 Aralik 2011 gunu yapilan operasyonda, B.P isimli sahis ile polis memuru S.Y Trabzon'da, polis memuru M.K Bingol'de, A.C ise Istanbul'da yakalandi.

Dort supheli ifadelerinin ardindan uyusturucu madde ticareti yapmak sucundan adliyeye cikarildi. Suphelilerden polis memuru SY nobetci mahkemece tutuklandi.

B.P savcilikca, A.C ve M.K da nobetci mahkemece adli kontrol kaydiyla serbest birakildi.