61SAAT HABER SERVİSİ - Özellikle yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Körfez Ülkeleri'nden Trabzon'a akın akın gelmeye başlayan Arap Turistler zaman zaman istenmeyen olaylara karışıyor. Bu durumun son örneği ise Trabzon’un turizm cenneti Uzungöl’de yaşandı. Arap turistlerin en sık ziyaret ettiği lokasyonların başında gelen Uzungöl'de bir süre önce bir lokantada kavga çıkmış ve burada Arap Turistlerin hastanelik olduğu iddia edilmişti. Ancak yetkililerden edinilen bilgiye göre olayın tam tersi yaşandığı bildirildi.

TURİST ÇOCUĞUN İDDİASI, ARBEDEYİ BAŞLATTI
Olayın küçük bir Arap turist çocuğunun ağabeyine, buradaki bir çalışanı göstererek kendisine vurduğunu iddia etmesiyle başladığı kaydedildi. Turist ağabey de yanına yakınlarını alarak işletmeyi basar gibi olay yerine intikal ettiği, işletmede çalışan kişinin, Arap turistin kardeşine vurmadığını söylemesine rağmen bir türlü inandıramayınca arbedenin yaşandığı öğrenildi. Arbede esnasında her iki tarafta birbirini darp ederken olayda en çok işletmede garson olarak çalışan bir kişinin yaralandığı bildirildi. Garsonun burnunun kırıldığı kaydedilirken araya giren vatandaşlar olayı sakinleştirerek tarafları ayırma çalıştı. Adli makamlara intikal eden olay sonrasında Jandarmanın her iki tarafın da ifadelerini aldığı belirtildi. Karşılıkla darp raporu alan taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.

JANDARMAYA GİDİP ŞİKAYETÇİ OLMAK YERİNE... 
Öte yandan sosyal medya ve video sitelerinde yayınlanan görüntülerde ise Türklerin Arap Turistlere saldırdığı iddiaları dile getirilmişti. Ancak bu şekilde bir olay yaşanmadığı, Arap Turistlerin küçük bir çocuğun iddiası sonrası kolluk kuvvetlerine giderek şikayetçi olmaları gerekirken,  kendi adaletlerini aramak için işletmeyi basar gibi hareket etmelerinden kaynaklandığı belirtildi.