61SAAT HABER SERVİSİ - Uzungöl’de çöplerin birikmesi nedeniyle taşan bir çöp kovasının fotoğrafını paylaşan Çakıroğlu, "Bölgemizin göz bebeği Uzungöl bile bu halde. Hani temizlik imandandı demekki laf ile bu kadar oluyor. Bölge için özel olan bu belde hizmet noktasında bu durumda ise kimse beylik laf etmeyecek. Affını isteyerek özür dileyecek yapabileceği işi yapacak tabi kendine kamu tarlasında rüya görmeden. Sayın valim, sayın büyükşehir belediye başkanım, sayın Çaykara belediye başkanım…” ifadelerini kullandı. 

Ardından bu kez bir video yayınlayan Çakıroğlu, "Her gün ülkenin yeni bir sorunu veya çıkmazıyla dertleniyoruz. Maalesef ranta kurban ettiğimiz doğa harikası yerlerden biri için daha yolun sonuna geldik.
Binlerce, yüzlerce yıllık geçmişe sahip tarihi turistik yerleri bir anda, kısa sürede talan edebiliyoruz. Kabul edelim ki bu da bir başarı..!
Birçok yerin kurtarılması adına mücadele verdik, ancak talanın arkasındaki iktidar gücü bize galip geldi” ifadelerini kullandı. 

GÖLE BAĞLANDIĞI İDDİA EDİLEN KANALİZASYON… 
 "Hatırlayın; Cephanelik, tarihi hamamlar, yaylalar, Çamburnu…” diyerek sözlerine devam eden Çakıroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Sonuç: Milletin topyekûn tepkisi olmadan iktidarın geri adım atması veya yargının cesaretle olaya el atması söz konusu olmuyor.
Plansızca ranta açılan Uzungöl ve yapılan alt yapı çalışmasıyla göle bağlandığı iddia edilen kanalizasyon burada da yolun sonuna geldiğimizi gösteriyor.


Havaalanında gelen uçakları saymayı görevini yapmak olarak addeden Turizm İl Müdürü, Uzungöle gelip giden Bakan ancak görmeyenler ve maalesef kısa zamanda doğayı katlederek köşeyi dönmek isteyen müteşebbislerin varlığıyla uzun vadede kazanan olmayacak.
Turizm konusunda marka şehir olmak bir zihniyet işidir. Gelinen noktada görülen, dünden emanet aldığımız doğayı yarına bırakacak eminlikte bir topluma, yönetim ve denetim sistemine sahip olmadığımızdır.
Radikal bir duruş sergilemezsek hem Uzungöl için hem de benzeri değerlerimiz için yarın çok geç olacak. Kaçak yapılar, usulsüz imarlar, anlamsız duvarlar,mantıksız inşaalar turizmin veya tarihi-turistik mekanların öznesi olmasın. olmamalı..