61SAAT HABER SERVİSİ - Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planını açıklamak için Trabzon’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl’de incelemelerde bulundu. Uzungöl’de İmar Barışından sonra yapılan 118 binanın yıkılacağını öğle saatlerine açıklayan Bakan Kurum, burada ikinci bir açıklama yaparak binaların yıkımının 2 ay içinde başlanacağını ifade etti. 

TÜM TÜRKİYE’DE 31 ARALIK 2017’DEN SONRA YAPILAN BİNALAR TESPİT EDİLİYOR

Bakan Kurum, çalışmaların 2020 yılında bitirilerek sezona yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade eti. Bakan Kurum, “Ayder’de de, Uzungöl’de de Türkiye’nin her yerinde 31 Aralık 2017  tarihinden sonra yapılmış tüm yapıların yıkımı için valiliklerimize genelge gönderdik. Bu genelge çerçevesinde İl Müdürlükleri bünyesinde bunların tesitleri yapılıyor. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapımış tüm yapıların yıkımlarını gerçekleştireceğiz” dedi. 

UZUNGÖL’DE YIKIMLAR 2 AY SONRA BAŞLIYOR

Türkiye’nin hiçbir yerinde ağaç kesimine müsaade etmediklerini ifade eden Bakan Kurum, “Biz Türkiye’nin hiçbir yerinde ne bakanlık olarak ne de diğer bakanlıklar olarak ağaç kesilmesine müsaade etmedik etmeyeceğiz. Aksine biz tüm Türkiye’de Millet Bahçesi projeleri yapıyoruz. Bitki örtüsünü artıracak, yatay koridorları arttıracak projeler gerçekleştiriyoruz. Uzungöl’de de bizim bu doğal güzellikleri bozan yapıların yıkımına inşallah 2 ay sonra başlayacağız. 

2020’DE BİTECEK SEZONA HAZIR HALE GELECEK

Tebligatları Valilik kanalıyla vatandaşlarımıza gönderiyor ve 2 ay sonra burada yıkımları hep birlikte takip edeceğiz. 
Akabinde bil hassa yolun çevresinde yürüme yolları, bisiklet yollarının düzenlenmesi, yine burada ki Hazineye ait arazilerin Büyükşehir Belediyesiyle birlikte üzerindeki yapılar temizlenerek buraya uygun yapılaşma çerçevesinde düzenlemelerimizi yapacağız.  

Bu söylediğimiz imalatların büyük kısmını 2020 yılında tamamlayıp sezona hazır hale getirmek istiyoruz” dedi. 

UZUNGÖL’E GİREN ARAÇ SAYISI DÜŞECEK

Otoparklar yaparak Uzungöl’e mümkün olduğu kadar az araç alınacağını belirten Bakan Kurum, “Otopark ile alakalı 2 otopark yapmayı planlıyoruz. Uzungöl’ün girişinde ve çıkışında mümkün olduğu sürece en az aracı bu beldemize bu doğal güzelliklerin yaşanması adına içeri sokmak istiyoruz. Açık otopark yapacağız. Mümkün olan yerlerde kapalı otopark yapacağız. Gelen vatandaşlarımız otoparklardan ring yapmak suretiyle otel konaklama yerlerine götürüyor olacağız” dedi.