Uzungöl’e kanalizasyon boşaltıldığını iddia ettiği yerin video ve fotoğraflarını çeken Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, "Daha önce dile getirdiğimiz "Uzungöl'e kanalizasyon akıtılıyor" iddiamıza binaen TİSKİ verdiği cevapta kısaca "Uzungöl'e herhangi bir kanalizasyon deşarjı yapılmadığını, arıtmanın tesisinde boşaltımın yapıldığını, göle kontrollü şekilde yağmur suyu bırakıldığını" ifade etmişti.  Oysa daha önceki dönemde de birçok kez cevap verme heyecanıyla kamuoyuna açıklama yapılmış ve esasen anlatmak istediğimiz noktalar çarpıtılmıştı” dedi. 

KILI KIRK YARARAR… 
 Çakıroğlu, "Bizim amacımız bize cevap verilmesine sebep olmak değil, sorun gördüğümüz noktaları kamuoyuna taşıyarak etkin çözüme vesile olmaktır. Bilinmeli ki kamuoyuna saygımız ve siyasi sorumluluklarımız gereği bir konuyla milletimizi meşgul edeceksek "kılı kırk yararak" hareket ediyoruz, inceliyoruz, teknik destek alıyoruz ve millet menfaatine kanaati bizde hasıl olunca kamuoyunun malumuna sunuyoruz.

ÇÖZÜM ODAKLI CEVAPLAR
 Biz bu kadar hassas davranıyorsak ilgili kurumlar da basın birimleri aracığıyla değil teknik inceleme sonunda bilgilendirme yapmalıdırlar. En az bizim kadar hassas davranmak, titizlikle konuya yaklaşmak durumundadırlar.
Paylaşımdaki video bir ispat olarak anlaşılmasın, ancak cevap verenler bu kadarına vakıf olarak cevap verirlerse daha tatminkar ve çözüm odaklı cevaplar ortaya çıkacaktır, bizim gerçekte yapmak istediğimiz vuku bulacaktır. Amaç doğayı korumak ve tarihi turistik varlıklarımıza sahip çıkmaktır. Bunu da etkin kılmak için kamuoyunu bilgilendirmektir. Amacımız ilgili kurumları meşgul etmek, zor durumda bırakmak ya da biran evvel bize cevap verme telaşına vesile olmak değildir” ifadelerini kullandı. 

Çakıroğlu, sözlerini şu şekilde bitirdi: "Uzungöl doğaya ne kadar önem verdiğimizi gösteren bir örnek sadece.
Umarız ki yetkililer buradan yola çıkarak daha hassas bir şekilde genelleme yaparak denetim, kontrol veya tamir çalışmaları yaparlar”