Yılda yaklaşık yerli yabancı 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan göl çevresinde yapılan yamaç paraşütü, ATV pistleri, göl bisikletleri, zıp Lane  ve çocuk eğlence alanları Uzungöl ’de turizme yeni bir soluk getirdi. Özellikle kış aylarında sezonu ölü geçiren turizmciler yaz aylarında Uzungöl’e ziyaret eden turistlere alternatifler sunarak ilçede daha uzun kalmalarını sağlamanın yanı sıra tanıtım anlamında da önemli katkılar sağlıyor.

En rövanşta olan aktivitelerden olan paraşütle atlayış yapmak Uzungöl’ün güzelliğini havadan yapılan çekimlerde bir kez daha ortaya çıkardı. Bir vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların kapatması sonucu oluşan Uzungöl, yeşil ve mavinin buluşmasıyla ziyaretçilerine tarifsiz bir seyir keyfi sunuyor.

HOBİ OLARAK BAŞLADIK, İHTİYAÇ OLDUĞUNU FARK ETTİK Uzungöl Outdoor Sporları İşletme Sahibi Uğur Çiçek, dernek olarak 2009 yılında hobi olarak başladıkları işi 2015 yılında resmi olarak şirketleştirdiklerini belirterek, “Uzungöl ‘de daha önceleri keyif olarak atlayış yapmaya geliyorduk. Turistler merakla izliyorlar ve kendileri de atlayış yapmak Uzungöl’ün eşsiz doğasını tepeden seyir etmek istiyorlardı. Bizlerde talep olunca işi profesyonelleştirip şirket bazında yapmaya başladık. 2017 yılındayız artık Uzungöl’de paraşütle atlayış yapmak özellikle Arap turistlerin vazgeçilmezi oldu. Internet üzerinden bizlerle iletişime geçenler hatta rezervasyon yaptıranlar bile oldu. Bizlerde turizme katkı sağlamak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

DOĞA TURİZMİNİ GELİŞTİRİYORLAR Uzungöl’e çeşitlilik kazandırdıklarını kaydeden Çiçek, “Burada insanlar balık yiyip gölün etrafını dolaşmanın yanında farklı şeyler arıyorlardı. Biz istiyoruz ki gelen turistlerimiz burada vakit geçirsin. Buraya gelip iki gün sonra dönüş yapmasınlar. Burası zaten kış aylarında maalesef ölü sezonu yaşıyor. Turistleri burada ne kadar tutabilirsek, katkımız o kadar artar. Bununla alakalı farklı projelerimizde var. Genellikle adrenalin üzerine, o aktiviteleri de buraya katmaya çalışacağız. Resmî kurumlardan özellikle önümüzü açmalarını bekliyoruz. Bizlerde burada turizme hizmet veriyoruz. Önümüze sürekli engeller konuluyor. Prosedürlere çok fazla takılıyoruz. Profesyonellerin önünü açıp, kaçak yapanlara izin vermememiz gerekiyor. En ufak güvenlik zafiyeti felaketle sonuçlanabilir” şeklinde konuştu. PARAŞÜTLE ATLAMAK 400 TL Genelde hizmet verdikleri turistin %80 civarının Orta Doğu’dan gelenler oluşturduğunu da ifade eden Çiçek, “Fiyatlarımız kişi başı 400 TL 1 saatlik organizasyonlarımız oluyor. Atlayış yapacak olduğumuz yere kendi araçlarımızla atlayış yapmak isteyenleri getiriyoruz. Oraya çıkmak zaten 40 dakikamızı alıyor. Eşsiz bir doğa manzarası ile arabayla çıkıp, aynı şekilde manzara eşliğinde aşağıya iniyoruz. Uçuş yaklaşık 12 dakika sürüyor. Havada görüntü alıyor ve fotoğraf çekiyoruz. Tanıtım anlamında da gelen turistlerimiz atlayıştaki video ve fotoğrafları paylaşıp katkı sağlıyorlar” dedi.