61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon turizminde büyük önem taşıyan Uzungöl ile ilgili konuştu. Çaykara 6. Olağan Kongresinde konuşan Bakan Soylu, Uzungöl’ün kaçak ve betondan kurtarılmasının herkesin görevi olduğunu söyledi. Bakan Soylu, “Uzungöl hem nimet hem de büyük sorumluluktur. Uzungöl’ün o meşhur yem yeşil görüntüsü sadece fotoğrafta kalırsa biz bundan büyük zarar ederiz. Kaçak yapılaşma, beton üstü yapılaşmadan her birlikte kurtarmalıyız. Bazen devlet yol göstermiyor. Bazen devlet sessiz kalıyor. Öyle değil. Kural varsa, kanun varsa bir taraftan vatandaşımıza nasıl yapması gerektiğini göstermesi sorumluluğu bize ait. Uzungöl’e verdiğimiz önem neticesinde bir taraftan ışıklandırmış olduk. Uzungöl’ün temizlik çalışmaları sürmekte. 2 bin metre küp çamur çıkarıldı. Yine ihale devam etmekte. 2 milyon TL bedelle Uzungöl Müzesi, projesi şuanda bitmiştir. Burada da yöresel ürün üretimi ve tanıtımı gerçekleştirilecektir. Bir yandan günlük yaşam devam ediyor” dedi. 

UZUNGÖL’E YANGIN İSTASYONU… 
Uzungöl’ün yangından korunması için özel yangı projesi kurulduğunu kaydederek, “Uzungöl’e özel yangın istasyonu projesi yürütülmekte. 650 bin maliyetli proje Orman Bakanlığı tarafından sürdürülüyor” dedi. 

YAYLALARDA KAÇAK YAPILAŞMA
Yaylarda kaçak yapılaşmalarla ilgili gelen sorulara Bakan Soylu, “Bizim atalarımız bulduğu yere han kurmamış. Biraz sabırlı olalım. Eğer bunu yaparsak önümüzde ki günlerde bir tane yayla bulamayacağız. Her yer beton yığını olacak. Adım atamayacağımız. Gelecek nesiller bize soracak, “Size böyle mi bırakıldı?” Bu sorunun cevabı yok. Hepimizin İstanbul’da bağı var. Para kazanabiliriz. Hemen gelip tak diye yapmayın. . Ama bırakda bunu düzgün şekilde yapabilme fırsatını biz sizin önünüze koyalım. Aksi takdirde bir çöplük bırakacağız. Bundan hepimiz sorumluyuz. Bende dahil olmak üzere…” ifadelerini kullandı.