61SAAT HABER MERKEZİ - Trabzon'un en işlek caddelerinden olan ve bir açık hava alış veriş merkezini andıran Uzunsokak esnafı bu sabah şokla uyandı.

Çünkü 3 mağazaya gece saat 04.00 sularında kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapıldığı cam çerçevelerinin kırıldığı görüldü.

Polis, planlı bir saldırı olmadığı sarhoş kişiler tarafından yapılmış olabileceği üzerinde duruyor. Hırsızlık vakası olarak düşünülmüyor çünkü hiçbirşey çalınmamış sadece mağazalara zarar verilmiş. Ayrıca Uzunsokak için daaha önce gündeme gelen özel güvenlik önlemleri bu saldırı sonrası yine gündeme geldi.

Uzunsokak'ın girişine ve çıkışına güvenlik girişleri yapılması tartışması başladı. Kimi mağaza sahibi ise, polislere tepki göstererek, "Emniyetin bundan nasıl haberi olmaz? Böyle yoğun mağazanın olduğu bir bölgeyi MOBESE'den nasıl takip etmezler? Böyle saçmalık olur mu? Polisler anında burada olmalıydı.

Sabah mağazalarımızı açarken bile gelip neyiniz var diyerek bir polis memuru sormadı. Bu nasıl iştir.." dediler.

KAMERALAR İNCELEMEDE
Ortahisar ilçesine bağlı Uzunsokak’ta sabah iş yerlerini açmaya gelen 4 esnaf dükkan camlarının kırık olduğunu görmesinin ardından durumu polise bildirdi. Polis olayla ilgili yaptığı araştırmada 2 şüpheliyi gözaltına alırken şüpheliler daha sonra ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Polis mağazalardaki kamera kayıtlarını inceleme aldı.