Saat 16.50 sıralarında 3-4 katlı kahvaltı, döner ve simit satan bir restorana elinde pompalı tüfekle gelen şahıs, 2. kata çıkarak iş yerinin 2. katındaki balkondan bağırmaya ve rastgele ateş etmeye başladı. Şahıs, ardından telefonla konuşmaya başlarken, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak caddeyi yaya ulaşımına kapattı. 

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Trabzon'da kent merkezindeki bir kafeteryanın kilitlediği balkondan havaya ateş eden kişinin Uğur Kurt olduğu belirlendi. Uğur Kurt'un, Trabzon'un Tonya ilçesi Yenimahalle Velialtı Sokağı'nda, 4 Kasım'da tek katlı evinde çıkan yangında eşi Canan Kurt (24) ile kızı Hazal Su (4) hayatını kaybetmiş, kızı Ecrin Ada (2) ile kendisi yaralanmıştı. Uğur Kurt'un olaydan sonra kendisine verildiğini iddia ettiği yeni ev ve iş sözünün yerine getirilmediği gerekçesiyle böyle bir eyleme kalkıştığı öne sürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU DEVREDE

Kafeteryaya girdiği sırada havaya ateş ederek müşterilerin mekanı boşaltmasını istediği öğrenilen Uğur Kurt'un sonrasında da havaya ateş açtığı belirlendi. Uğur Kurt'u ikna çabaları sürerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olaydan haberdar edildi. 

1 buçuk saat ikna edilmek için uğraşan ekipler sonunda şahsı ikna edip gözaltına aldı.