VAKFIKEBİR OSB’DE İNEKLER Mİ OTLAYACAK

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, “Vakfıkebir’den seçilen milletvekilimiz, Vakfıkebir OSB’nin yatırımına başlayacağını söylemişti. Hani nerede? O vekile soruyorum, inekleri orada otlamaya devam edecek mi? CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesel konusunda AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’yı eleştirdi. Pekşen, “ Vakfıkebir’den seçilen milletvekilimiz var. Bu milletvekilimiz geçen bana bir açıklama yaptı. Dedi ki “Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin ödenekleri çıktı, yatırım planlaması tamam, şimdi yatırıma başlıyoruz” dedi. 2017’nin plan bütçesi hazırlanıyor. Vakfıkebir OSB’de inekler otlamaya devam edecek mi etmeyecek mi? O vekil bu soruya cevap versin” dedi.

KAF DAĞINDAN KAR BAĞIŞLAMASIN

Pekşen, AK Parti Genel Başkanı Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Trabzon’daki mitingini değenlendirerek eleştirel açıklamalarda bulundu. Pekşen, Başbakan Yıldırım’ın vaatlerinin inandırıcı olmadığını söyleyerek “Bize Kaf Dağı’ndan kar bağışlamasın. Net, somut adımlar bekliyoruz” diye konuştu. İşte Pekşen’in açıklamaları: YATIRIMA “BAŞLIYORUZ” DİYE KONUŞTU Vakfıkebir’den seçilen milletvekilimiz var. Bu milletvekilimiz, geçen bana bir açıklama yaptı. Dedi ki “Vakfıkebir Organize sanayi Bölgesi’nin ödenekleri çıktı, yatırım planlaması tamam, şimdi yatırıma başlıyoruz.” Aradan bir yıl geçti. Kimin doğru söylediğini Vakfıkebir gördü. Bugün Plan Bütçe Komisyonu çalışıyor.2017 bütçesi hazırlanıyor. Vakfıkebir OSB’de inekler otlamaya devam edecek mi etmeyecek mi? O vekili bu soruya cevap verdikten sonra ancak ciddiye alacağım. Hiçbirini ciddiye almıyorum.

UZUNGÖL, KUTLULAR VE YOLLAR

Sayın Başbakan Onkoloji Hastanesi için ne söyledi? Kanuni Bulvarı için ne söyledi? Şehrimizdeki içme suyu sorunu ile ilgili ne söyledi? Fındıktaki küllenme hastalığı ile ilgili ne söyledi? İskenderli- Tonya yolu, Yomra- Özdil yolu, Arsin Grup yolu, Trabzon Karakaya yolu, bu yollarla ilgili Trabzon’a ne söyledi? Sayın Başbakan Uzungöl ile ilgili ne söyledi? Uzungöl’ün o vahim haliyle ilgili söylediği bir şey var mı? Kutlular çöplüğünde zehirli sular hala denize akıyor. İnsanlar hala Trabzon’dan göçüyorlar. Şuanda şehrimizde gençliğin hiçbirisinin hiçbir umutları yok.

DEMİRYOLU İÇİN İMZA VAR MI?

İkinci üniversiteden bahsediyor Sayın Başbakan. Bu konuda neden kanun yok? Parlamentoya gelmiş tek bir kanun var mı? Bu bahsettiği Erzincan-Trabzon demiryolu ile ilgili devletin herhangi bir belgesi ve böyle bir projenin başlayacağına dair bir imza var mı? Sayın başbakan Trabzon için ciddiye alınabilecek bir şey söylememiştir.