Yapımı yıllar önce tamamlanan Vakfıkebir 112 acil servis istasyonu imzalanan protokol ile Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

5 yıl önce yapılan ancak bir türlü hizmete giremeyen 112 acil servis istasyon binası Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Sağlık İl Müdür Vekili Uz. Dr. Kemal Süleyman arasında imzalanan protokol ile resmen Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

Vakfıkebir Belediyesi tarafından iç ve dış tadilatı ile helikopter pisti yaptırılan 112 acil servis istasyonu Doğu Karadeniz Bölgesi'nde helikopter pisti olan tek 112 acil servis merkezi olacak. Trabzon İl Sağlık Müdür Vekili Uz Dr. Kemal Süleyman, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Yavuz Çakıroğlu, Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Hakan Usta, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Efnan Erbölükbaşı ve 112 Başhekimi Dr. Y. Eray Belediye Başkanı Muhammet Balta'yı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Sağlık İl Müdür Vekili Uz. Dr. Kemal Süleyman arasında imzalanan protokol ile 112 Acil Servis İstasyonu Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

Ziyaretin ardından konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Trabzon İl Sağlık Müdür Vekili Kemal Süleyman, "Bu bölgede standartlara uygun olan, hastalarımızı rahatlıkla alabileceğimiz bir alana ihtiyacımız vardı. Bu istasyon helikopter pisti bulunması nedeniyle Doğu Karadeniz Bölgesinde bir ilk olacak. Türkiye'de ise çok az sayıda var. Belediyemizle karşılıklı bir protokol yaparak burayı devir aldık. Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta burasının hizmete girmesi için çok büyük gayret gösterdi ve her türlü fedakarlığı yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Vakfıkebir'in diğer ilçelere de örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise istasyonun hizmete girmesi için büyük emek verdiklerini ifade ederek, "5 yıl önce yapılan ancak çeşitli nedenlerle bir türlü hizmete giremeyen 112 Acil Servis İstasyonumuzun iç ve dış tadilatının yaptırarak helikopter pistini inşa ettik. Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız istişarelerin ardından bugünde devrini gerçekleştirdik" dedi