İki kişide umreden geldikleri ve ateşlerinin yüksek olduğu, bu yüzden Vakfıkebir Devlet Hastanesi giderek, dahiliye servisi ile acil servise başvurdullar. 

Hastalardan kan örnekleri alınırken bu örnekler Ankara'da bulunan bir laboratuvara gönderilmek üzere Trabzon Havalimanı'na getirildiği öğrenildi.

Hastalar, Vakfıkebir Devlet Hastanesinde özel bir odada gözetim altında tutulurken tam teşhis için tetkik sonuçları bekleneceği ifade edildi.

PANİĞE GEREK YOK
Vakfıkebir’de korona virüsü ile ilgili çıkan haberlerle ilgili; Hastane Başhekimi Dr. Aydın Kant, olayın tamamen tedbir amacıyla yapılan uygulamadan ibaret olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Umre ziyaretinden dönen üç kişiden ateş veya öksürük şikâyetleri oluştu. Bu üç kişi yurt dışından gelmeleri dolayısıyla tedbir amacıyla kontrol altına alınmış tahlil sonuçları 24 saat içerisinde çıkarak kamuoyuna açıklanacaktır. Sağlık Bakanlığımızın konu ile ilgili kesin talimatları var. Haklı olarak hastanemizde gerekli tedbirleri almış. Bu uygulama ülkemizde yüzlerce kişiye yapılıyor ve şükürler olsun henüz bu virüse rastlandı. Kısacası paniğe korkuya gerek yok. Rutin bir uygulama yapılıyor."