Vakfıkebir İlçesi Hamzalı (Köyü) Mahallesi’nde görülen ve terörist oldukları sanılan şahısların Hıdırnebi Yaylası’nda görüldüğü yönünde yeni bir ihbar geldiği ve operasyonların o tarafa kaydırıldığı öğrenildi. Şahıslar Jandarma ekipleri tarafından dağ taş aranıyorlar. 

Önceki gün saat 17.00 sularında Vakfıkebir Hamzalı Mahallesi’nde vatandaşlar biri bayan biri erkek iki sırt çantalı yabancı gördüler. Görkü tanıkları yabancıların kendilerini gördüklerini söylememeleri için tehdit edildiklerini ifade ettiler. Alınan ihbar üzerine Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeyi kuşatmaya altına alarak geniş çaplı arama çalışmaları başlattılar. Yabancı kişilerin terörist olabileceğinden şüphelenilerek başlatılan arama çalışmaları gece ve gün boyu sürdü. Bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı.

Bu çalışmalar sırasında dedikoduların aksine ne vatandaşların nede güvenlik güçlerinin her hangi bir çatışmaya girmediği öğrenildi.  Yaşanan olay bugün öğlenden sonra yeni bir boyu kazandı. Tarife uyan aynı şahısların Hıdırnebi Yaylası’nda görüldüğü yönde ihbarlar geldi. Güvenlik güçlerinin operasyonlarını bu bölgeye kaydırarak dağ taş terörist sanılan şüpheli şahısları aradığı ifade edildi. 

Büyükliman