Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı Ballı Mahallesi Cami sokak’da hane sahibi Helim Zaman’ın evinde kaymalar olup, ciddi hasarlar oluştu..

1 yıldan beri ufak tefek sorunların yaşandığı evde, artık durulamaz hale geldi. Bu kaymanın ve evde büyük hasarlar oluşmasının sebebi ilk belirlemelere göre, en altta sert tabakanın, onun üzerinde bir çamur tabakası ve onun üstünde de normal işlenebilen toprak oluştu.  Oynama ve kayma yaparak da ev yavaş yavaş dere yatağına dayanmaya devam ediyor.

Edinilen bir diğer bilgiye göre: Çamurun üzerinde yeni döşenen 1 metrelik büyük su borusu bulunduğu kaydedilirken, 4 tane ilçenin su ihtiyacını karşılayan su borusunun, kaymaya büyük bir etkisi olduğu belirtildi.

Hane sahibi Halim Zaman başvuruları ve köy muhtarının öncülüğüyle köyün ortak malı olan, eski kıraathane’ye yerleştirildi.

Kıraathane’ye yerleştirilen ailenin burada 1 oturma yeri ve 1 tuvalet ile geçimini sürdüren hane sahibi Halim Zaman "Yetkililer burada kadastro olmadığı için çekip gidiyor. Bizim size yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. kaydedilirken yetkililerin "buarada kadastro olmadığı için Gelen yetkililer ise burada kadastro olmadığı için bizim size yapacağımız bir şey yok diyerek çekip gidiyor.  Bu duruma yardım edilmesi ve çözülmesi için yetkililerden yardımlarını bekliyoruz " dedi

.