Ak Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nin birkaç gün içinde yeni binasında acil servisle beraber faaliyete geçeceğini söyledi. İskenderoğlu, "Yeni hastanede ihtiyaç duyulan bütün branş doktorlarını tamamlamış durumdayız. En son kulak burun boğaz uzmanımız tayin dolayısıyla gitmişti. Onunda talebini yaptık. 23 tane uzman doktorumuz hastanemizde görev yapacak. Bu uzmanlarımızın teknik teçhizat ihtiyacı konusunda da iyi durumdayız." dedi. Ak Parti Vakfıkebir İlçe Teşkilatı'nın Eylül ayı 'İlçe Danışma Meclisi Toplantısı' yapıldı. Toplantıda Ak Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nin, Trabzon bölgesinin en iyi hastanelerinden biri konumunda olduğunu dile getiren Başkan İskenderoğlu, "Tomografi cihazımız dün itibariyle hizmete girdi. Hastanemize bir de EMAR cihazı için çalışmalarımız devam ediyor. Aldığımız haberlere göre devletimiz tarafından 20-30 tane EMAR cihazı alınacağını duyduk. Büyükliman bölgesinin eksiğini gidermeye çalışarak Vakfıkebir EMAR cihazını getireceğiz." dedi.

Başkan İskenderoğlu, Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne yeni elaman alımıyla ilgili çıkan dedikodulara da değinerek şu bilgileri verdi: " Artık eskisi gibi eleman alımları hastane yönetimi ya da ilçe teşkilatıyla ilgili değil. Bakanlığa bağlı olarak sisteme girilen hastane bilgileri dahilinde çıkan sonuçta Bakanlık bize hastanede çalışabilecek maksimum işçi sayısını veriyor. Bu durumda hastanemizde çalışması gereken işçi sayısı 66. Ama bizim 92 çalışanımız mevcut. 26 fazla çalışanımız mevcut. Yeni hastanede 5 bin metrekare olan kapalı alan miktarı 15 bin metrekareye çıkmasına rağmen bile 8 çalışanımız fazla. Şu anki duruma göre hastanemize eleman alımı yapılmayacak." diye konuştu.

Yeni hastaneyle özel oda açmak isteyen kişilerin talepleri olduğunu belirten Başkan İskenderoğlu, "Öncelikle hastanemiz oldukça modern bir hastane. Odalarımız 1 ya da 2 kişilik. 48 tane 2 kişilik ve 20 tane de tek kişilik odalarımız. Bunun haricinde de 6 tane genel cerrahi ve 6 tanede dahiliye yoğun bakımımız var. Odalarımızın hepsinde LCD TV'lerden buzdolabına kadar sıcak Sudan havalandırmaya, ısıtma ve soğutma sistemlerine kadar son derece varan modern odalarımız var. İnsanlarımız hayır yapmak istiyorsa, amaçları kapının üstünde isim yazması değilse eksik cihazlarımız var bunlarla alakalı bizlere başvururlarsa onları bu konuda yönlendirerek destek verebiliriz." şeklinde konuştu.