Ziraat Mühendisi Sibel Gündoğdu tarafından kursiyerlere "İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği" hakkında genel bilgiler verdi. 
Ziraat Mühendisi Sibel Gündoğdu tarafından verilen eğitim teorik ve uygulamalı olarak İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Genel olarak mantarın anavatanı, besin değerleri, yetiştirilmesi, pazarlanması gibi tüm konuları kapsayan eğitimde özellikle istiridye mantarının yetiştiriciliği üzerinde duruldu ve ilçe müdürlüğü bahçesinde hazırlanan eğitim materyalleri ile kursiyerlere uygulamalı olarak anlatıldı. 
İstiridye mantarının yüksek miktarda B vitaminleri içerdiğini söyleyen Ziraat Mühendisi Sibel Gündoğdu “B3 vitamini sebzelerde bulunanın çok üzerinde; demir miktarı ise kırmızı et ve kümes hayvanlarına eşdeğerdir. Yapısında bulunan Levostatin maddesinin kolesterol düşürücü etkisi bulunmaktadır. Antibakteriyel özelliği vardır ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Demir eksikliği anemisi olanların beslenme diyetinde bulunması gereken bir ürün olup yüksek kan basıncını kontrol altında tutarak tansiyonu düzenler. Kansere iyi geldiği iddia edilen istiridye mantarını tazesini pişirerek, salamura yaparak ve kurutarak tüketebilir” dedi. Vakfıkebir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remziye Kuleyin ise yaptığı açıklamada “Vakfıkebir ilçesindeki üreticilerden gelen mantar yetiştiriciliği eğitimi taleplerinin arttığını belirterek, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek bölgemizde uygulaması fazla olmamasına rağmen aslında yetiştiricilik açısından iklim özellikleri mantar yetiştiriciliğine çok uygundur” diye konuştu.