Seminere İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek, Sosyal Hizmet Merkezi İlçe Müdürü Yaşar Saral, mahalle muhtarlar, Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. 
Koruyucu aile hakkında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşegül Alsan, Çocuk İhmal ve İstismarı hakkında Sosyal Hizmet Uzmanı Gülizar Mollamehmetoğlu’nun sunum yaptılar. Seminerde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral yaptığı konuşmada, “Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır” dedi. 
“Çocuk istismarına karşı herkes el ele vermelidir” diyen Saral, “Hiçbir çocuğun en ufak bir ihmal ve istismara maruz kalmasını istemeyiz ve bunu kabul edemeyiz. Çocuklarımızı her türlü ihmalden ve istismardan korumalıyız. Her çocuğumuz bizim bugünümüz, yarınımız ve geleceğimiz demektir. Bütün çocuklarımızı geleceğe çok güçlü bir şekilde hazırlamayı hedefliyoruz. Bunun için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yaptığımız çalışmalar var. Diğer tüm paydaşlarımızla beraber 81 milyon el ele vererek bu çalışmaları daha da arttıracağız” ifadelerini kullandı.